Світ
1 червня 2020
Штучний інтелект замінить співробітників Microsoft
Компанія Microsoft залучить штучний інтелект замінить співробітників
news-image

Компанія Microsoft збирається замінити десятки контрактних журналістів на своєму веб-сайті MSN і використовувати автоматизовані системи для відбору новин, повідомляють ЗМІ США і Великої Британії, пише «Є!».

В даний час журналісти готують репортажі з новинних організацій та вибирають заголовки і фотографії для сайту MSN. Джерела повідомили, що тепер ці завдання буде виконувати штучний інтелект

Американський технологічний гігант повідомив у своїй заяві: 

Як і всі компанії, ми оцінюємо наш бізнес на регулярній основі. Це може призвести до збільшення інвестицій в деяких місцях і, час від часу, перерозподілу в інших. Ці рішення не є результатом поточної пандемії".

Microsoft, як і деякі інші технологічні компанії, платить новинним організаціям за використання їх контенту на своєму веб-сайті. Але журналісти вирішують, які новини показувати і як вони будуть подані. Видання Seattle Times повідомляє, що близько 50 продюсерів контрактних новин втратять роботу в кінці червня, але команда журналістів, що працюють повний робочий день, залишиться.

Деякі звільнені журналісти попереджають, що штучний інтелект, можливо, не повністю знайомий зі строгими редакційними правилами і може в кінцевому підсумку виставити недоречні історії. 

Microsoft - одна з багатьох технологічних компаній, що експериментують з формами так званої робототехніки, щоб скоротити витрати. Google інвестує у проекти, щоб зрозуміти, як це може працювати.

Також читайте: Компанія Facebook розповіла, як будуть виглядати робочі місця майбутнього

Читайте також:Україна займає останні позиції в області штучного інтелекту і квантових досліджень