Світ
2 червня 2020
В ЄС фіксують сплеск шахрайств із продажу захисних засобів від коронавірусу
Агентство ЄС по боротьбі з шахрайством (OLAF) зафіксувало сплеск шахрайських дій в інтернет-магазинах з продажу захисних медичних засобів під час пандемії коронавірусу.
news-image

Агентство ЄС по боротьбі з шахрайством (OLAF) зафіксувало сплеск шахрайських дій в інтернет-магазинах з продажу захисних медичних засобів під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Politico.

За підсумками попередньої інформації, яку ми зібрали, близько 20 000 магазинів "COVID-19" були створені на платформах електронної комерції, які дозволяють продавцю почати продавати маски, дезінфікуючі засоби, тест-набори без дозволів і без перевірки особистості", - сказав генеральний директор OLAF Віллі Ітяля.
Далеко не всі з цих інтернет-магазинів повідомляють про брак витратних матеріалів для категорій товарів, які важко знайти у великих кількостях", - сказав Ітяля, додавши, що вони отримують "сотні скарг щодня від замовників, які не отримали свою доставку після оплати, або що вони отримали підроблену або неякісну продукцію".

Він зазначив, що скарги надходили в тому числі від аптек, будинків для людей похилого віку та великих інституційних покупців, таких як лікарні або в'язниці.

Як ми писали, епідемія в Італії: нових хворих – найменше з кінця лютого. За останні 24 години в країні виявили 178 нових хворих на коронавірус, порівняно з 355 вчора. Це найменший показник з 26 лютого.

Нагадаємо, уряд Австрії платитиме митцям по 1000 євро на місяць в період кризи.  Самозайняті митці в Австрії матимуть право на щомісячну виплату в розмірі 1000 євро в умовах поточної кризи.

До речі, Японія буде платити туристам за відвідування країни. Такі субсидії допоможуть мандрівникам покрити до половини добових витрат.

Також ми писали, що стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів. Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.

Читайте також:У Франції з 2 червня відкриють ресторани та кафе