Світ
3 червня 2020
Джеремі Кларксон «Я нарешті зрозумів переваги відпустки у фургоні». Вперше українською
#легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».
news-image

Джеремі Кларксон "Я нарешті зрозумів переваги відпустки у фургоні". Вперше українською.

Джеремі Чарльз Роберт Кларксон — британський ведучий та журналіст, що спеціалізується на автомобільній тематиці. Найбільше відомий завдяки телепередачі «Топ Ґір», яку він вів у 1988-2015 роках разом із Річардом Гаммондом та Джеймсом Меєм. Має щотижневу колонку у газетах The Sunday Times та The Sun.

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».

#ДжереміКларксон #JeremyClarkson #легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

З вами інфопростір «Є!». Перекладаємо та озвучуємо статтю Джеремі Кларксона

“Я нарешті зрозумів переваги відпустки у фургоні. І все, що для цього було потрібно, —  світова економічна криза та відсутність альтернатив”, яка була опублікована 17 травня 2020 року в The Sunday Times.

На своїй основній роботі на телебаченні мені довелось розтрощити сотні фургонів. Я кидався ними , підривав їх, стріляв у них ракетами,  буксирував на величезній швидкості на треку, поки ті не перекидались і розпадались на друзки. Тож я чітко дав зрозуміти, що я їх ненавиджу. А недавно я придбав одного такого.

І ось чому. Кілька років тому мій дім підірвався, тож зараз я мешкаю у дуже невеликому котеджі. Вітальня в мене 9х9 футів, а кухня 8х4. Тож коли донька моєї дівчини заявила, що хоче, аби її друг залишився в нас, мені потрібно було роз'яснити, що соціальне дистанціювання за таких умов чисто математично неможливе.

І єдиним виходом для нас був фургон. Оскільки в принципі всі фургони однакові, ми просто  відкрили Інтернет і замовили перший ліпший —  35-ти футовий Cosalt Rimini, вироблений у Грімзбі у 90-х. Але це був не простий Rimini, а особлива серія під назвою Super, хоча це зовсім не так, ніякий він не Super. Пофарбований у такий відтінок зеленого, як ніби когось знудило,  а обшивка зроблена з таких матеріалів, наче то непотріб, який у 1972-му залишили після себе  залишки вимираючого людства.

Занадто багато стилю а ля Pleblon&Vulgalour. Навіть на самих китицях висять ще китиці, а дерево залаковане так, що виглядає, як пластик.  Однак, доньку моєї дівчини це зовсім не турбувало. Їй та її другові цей дім сподобався, але доки вони не дізнались, що у ньому немає wi-fi. Ясна річ, вже за годину їх і близько не було.

А це означає, що в мене на рахунку мінус чотири штуки і, без особливої на те потреби, блювотно-зелений фургон у дворі. Я злився, і злився доти, поки Метью Генкок, міністр охорони здоров”я, оголосив минулого тижня, що цього літа розкішного відпочинку за кордоном у нас не буде.

Безсумнівно, почувши це, люди подумали собі, що натомість просто знімуть затишний будиночок у Корнуолі чи в нацпарку Озерний край (Lake District). Але і цьому не бувати з двох причин. По-перше, усі будинки і так розібрали ще в березні, а по-друге, у дивних розлючених місцевих мешканців цих ідилічних країв просто піна з рота йде, коли у їх чудовий світ прибувають симпатичні містяни, та ще й з усіма власними зубами, готові тут витрачати гроші.

Однак, якщо багатіям у цих холодних казково-мальовничих краях, приправлених гірчинкою та вузьколобим гнівом місцевих, не раді, то чомусь бідних тут приймають з відкритими обіймами. Саме тому скоро тут повідкриваються цілі містечка з фургонів.

Звісно, вам такі фургонні канікули зовсім не до душі. Ви недостатньо бездушні, тож, їдучи трасою  A303 і затримуючи потік машин, вам доведеться померти від сорому, бо ви сунетесь 12 миль на годину як та черепаха.

А коли  ви зрештою приїдете на місце, що в біса ви там робитимете? Це зовсім не та ситуація, коли ви в Сен-Тропе і можете заскочити в ресторан Le Club 55, чи на пляж Кала Дейя на Майорці, де знімали Нічного адміністратора.

Давайте замислимось, чим же можна зайнятись. Останні вісім тижнів ви те й робили, що жили, як ваші діди та бабусі: грали вечорами з дітьми в настільні ігри та карти. Тож  тепер ви готові до старомодного відпочинку з постійною мрякою надворі, заводями на узбережжі під час припливу та літаючими зміями.

 А, і ще дещо. Постійне бажання провести кілька тижнів в якійсь таверні біля Середземного моря, таке сильне бажання, що хоч руку відгризіть. І ви все ще продовжуєте іронізувати з приводу фургона? Чому так? В обох варіантах на вас чекають жахливо умебльовані приміщення, незручні матраци, низькі стелі, та газова плитка, що пахне так, ніби зараз вибухне. У деякому сенсі, фургон кращий: ви не страждатимете від морської хвороби, вам не потрібна драбина, щоб з нього вилізти, і немає медуз.

 Я при здоровому глузді. Справа в тому, що цього року ви не поїдете на острови Греції, ось і все. У вас не буде можливості зупинитися в готелі в Британії, не буде можливості орендувати будинок. Якщо хочете відпустку —  ідіть у похід.

Подивіться на це з позитивом! Вам не потрібно буде пакувати купу кремів від сонця чи від комарів. Вам взагалі не потрібно пакувати валізи. Просто закиньте у фургон дитячі іграшки, набір для барбекю та бочку вина і ви готові. Вам навіть не доведеться залишати вдома собаку.

 Охоронці не будуть обмацувати ваші геніталії, ніяких вам черг, ніякого тромбозу глибоких вен. Непотрібно сидіти дві години в набитому людьми аеропорті, намагаючись орендувати машину, бо темпераментний та безперервно кашляючий водій мінібусу, який вам надала туристична компанія, скидається на тяжко хворого психопата.

Звичайно, у фургонних містечках в Британії, як правило, багато палких прихильників Брекзиту, які тримають вдома золотих рибок. І я впевнений, що вас дратуватиме необхідність щоранку пояснювати дітям, чому пара із сусіднього фургону ввечері видавала поросячі стогони. А на додачу вам доведеться самостійно очищати туалет, що, безперечно, огидно.

З іншого боку, подумайте про свободу. Ви можете піти куди завгодно. Звісно, не в Корнуоллі чи Озерному краю, бо місцеві п'янички кидатимуть у вас брудом. Але для цього є північний Норфолк, який просто чудовий, і північно-західна Шотландія, що навіть краще. І вам навіть не доведеться турбуватися про поганеньку їжу з МакДональдз, бо просто всі паби та ресторани закриті.

Коли надворі день, північний Девон такий же гарний, як і Британія, а це означає, що він такий же гарний, як і будь-де у світі. А як щодо району Котсуолд? Ви можете навіть стати сусідом Девіда Бекхема, правда чудово? Я навіть знаю, де можна орендувати такий фургон.

Мій фургон просто красень.  Оздоблений в яскравих відтінках зеленого славетного міста Грімзбі з двома спальнями, кухнею та просторою вітальнею. І ця розкіш доступна прямо зараз за розумною  ціною... Що? Ви ж не думали, що я сам буду використовувати цю богадільню, правда?!

Також радимо почитати:  Промова Стіва Джобса у Стенфорді в 2005 році. Вперше українською.

Раніше повідомляли про НОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: Коронавірус має другий шлях для нападу! Вперше українською.

Читайте також:Таємниця довжиною в 70 років: квартира, яку не відчиняли з 1939 року