Події
3 червня 2020
Посадовця Міністерства освіти і науки України викрито на одержанні 300 тис грн хабара
Посадовець вимагав неправомірну вигоду від представника державного підприємства за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій з призовим фондом у 3 млн грн.
news-image

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано Генерального директора одного з Директоратів Міністерства освіти і науки України під час одержання 300 тис грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє Офіс Генерального Прокурора України.

За даними слідства, посадовець Міносвіти вимагав неправомірну вигоду від представника державного підприємства за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій з призовим фондом у 3 млн грн.

Під час одержання - 5 тис доларів США та 165 тис грн посадовця було затримано прокурорами спільно з Головним управлінням СБУ у м. Києві і Київській області та Печерським управлінням поліції Головного управління Нацполіції в місті Києві.

У приміщенні Директорату Міністерства освіти і науки України проведено невідкладні слідчі (розшукові) дії. Наразі затриманому готується повідомлення про підозру.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, затримано сільського голову, який вимагав 14 тисяч $ США хабаря. За виділення у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 20 га голова сільради в Новгородківському районі вимагав 14 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Також ми писали, що слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби під час одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)

Як стало відомо,  7 квітня 2020 року детективами НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України викрито на отриманні 50 тис. дол. США неправомірної вигоди керівника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби однієї з областей. 

Рекомендуємо для перегляду вивчення історії корупції в Україні | NBC News Now. Вперше українською.

Читайте також:Начальниця відділення банку вивела з рахунків клієнтів 1 мільйон гривень