Україна
3 червня 2020
Дайджест головних новин за 3 червня
Читайте про найголовніші події дня, 3 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 3 червня.

Збір підписів за відставку Авакова: стало відомо, хто за

У Верховній Раді почали збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Під проєктом постанови за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова підписалися близько 50 нардепів від двох фракцій, інші парламентарі ставити підписи не поспішають. Інший член «Слуги народу» Євгеній Шевченко закликав своїх колег із фракції публічно заявити про своє незадоволення роботою Авакова і відправити його у відставку. Фракція партії «Голос» також закликала відправити Авакова у відставку.

У Львові – рекордна кількість випадків COVID-19

У Львові за добу 2 червня встановлено рекордну кількість випадків коронавірусу – 96, зокрема, через спалах у футбольному клубі "Карпати".

В Україні ввели в обіг монети номіналом 10 гривень

З сьогоднішнього дня, 3 червня 2020 року, Національний банк ввів в обіг монету номіналом 10 гривень. Про це повідомляє прес-служба НБУ. Монети номіналом 10 гривень стали дійсним платіжним засобом. Ними можна буде розплачуватися в торговельних мережах або здійснювати операції в банках.

У США напали на українську журналістку під час погромів

На журналістку україномовного "Голосу Америки" Христину Шевченко напали під час висвітлення протестів у США. За її словами, вона знепритомніла на кілька секунд і впала. У швидкій Шевченко повідомили, що у неї перелом двох пальців на нозі та легка травма голови.

Українцям дозволили змінювати своє по батькові: рішення Ради

Народні депутати Верховної Ради проголосували 3 червня за законопроєкт №2450, який дозволить українцям добровільно змінювати власне по батькові. Це можна буде робити з 14 років за згодою батьків. За відповідний законопроєкт в цілому проголосували 247 народних депутатів, пише 24 канал. Проти виступили 42 нардепи, ще 42 – утримались.

З 5 червня в Україні кафе та ресторани почнуть приймати відвідувачів всередині

Ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє у межах адаптивного карантину відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі. Тобто відвідувачі зможуть сидіти не лише на літніх майданчиках, але й всередині приміщень. Кафе та ресторани почнуть приймати відвідувачів всередині вже з 5 червня. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини! Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Ексклюзивне інтерв'ю Олесі Яхно

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Олесею Яхно,українською журналісткою, політичним технологом, кандидатом політичних наук.

Радимо почитатиДжеремі Кларксон «Я нарешті зрозумів переваги відпустки у фургоні». Вперше українською. #легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

Зазначимо, у Києві стягувати борги за водопостачання почнуть колектори. Чому «Київводоканал» пішов на такий крок читайте у нашій статті. 

Також повідомляли, що ДБР викликає Порошенка на допит у справі «плівок Деркача»

Нагадаємо, ще рано ходити без масок і зустрічатися компаніями, - лікар, у якої вдруге діагностували Covid-19.

 А в Україну йде справжнє літо: наприкінці тижня до +24°

Читайте також:ДБР викликає Порошенка на допит у справі «плівок Деркача»