Події
3 червня 2020
У травні в Україні зросла смертність від коронавірусу, - МОЗ
В Україні за місяць зріс показник летальності коронавірусної хвороби COVID-19
news-image

Станом на 3 червня в Україні показник захворюваності на COVID-19 склав 59,3 на 100 тис. населення. Показник летальності — 3%. Для порівняння, показник летальності станом на 30 квітня становив 2,5%, пише Центр Громадського Здоров'я.

Приріст підтверджених хворих за добу в порівнянні з попередньою склав +3,5%.

Навіть в умовах послаблення карантину слід ретельно дотримуватися правил фізичного дистанціювання, респіраторної та особистої гігієни.

COVID-19 може жити годинами або й днями на поверхнях. Фізична дистанція допомагає обмежити можливості контактування із забрудненими поверхнями та інфікованими людьми поза домом.

Дотримуючись відстані з іншими людьми, ви захищаєте себе від їхніх біологічних рідин, які можуть потрапити до вашого організму під час кашлю або чхання, що може стати причиною інфікування COVID-19.

Фізична дистанція особливо важлива для людей, які мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 (вік понад 50 років, наявність супутніх захворювань). Тому обмежте тісний контакт з іншими у приміщеннях та на вулиці.

Наразі немає вакцини та ліків проти COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – пам’ятати про правила фізичної дистанції і щоденної гігієни.

Дотримуйтесь вказівок органів влади.

Якщо вам потрібно зробити покупки, тримайтеся на відстані не менше 1 метру від інших людей. Також рекомендуємо розглянути варіант онлайн-замовлення та доставлення кур’єром.

Під час перебування у кафе чи ресторанах, не сідайте більше чотирьох людей за один столик.

Не забувайте про безконтактні привітання.

Дотримуйтеся респіраторної гігієни і етикету кашлю: кашляйте і чхайте в одноразову серветку, яку потім одразу треба викинути або, якщо її немає — у згин ліктя.

Навіть під час послаблення карантину, якомога частіше мийте руки протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або обробляйте їх дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.

Самоізолюйтеся у разі появи респіраторних симптомів та сконтактуйтеся із лікарем. Також потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо живете із людьми похилого віку.

Нагадаємо, влада Чорногорії офіційно оголосила про закінчення епідемії коронавірусу в країні. Загалом в країні захворіли 324 людини, померли дев’ятеро, вилікували 315 пацієнтів.

Як ми писали, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 03 червня в Україні 24823 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 735 летальних, 10440 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 483 нові випадки. Загалом проведено 381 552 тестування методом ПЛР.

Стало відомо, що у Львові за добу 2 червня встановлено рекордну кількість випадків коронавірусу – 96, зокрема, через спалах у футбольному клубі "Карпати".

Читайте також:У Франції з 2 червня відкриють ресторани та кафе