Події
4 червня 2020
Не тільки миші зерно з'їли: в МВС викрили нову схему в Держрезерві
Подібна ситуація була із зерном: документи свідчать, що воно є, а склади порожні.
news-image

Перевірки запасів, влаштовані на складах Держрезерву України, виявили не лише нестачу зерна на 800 млн гривень, а й масштабні схеми розкрадання пального.

Про це повідомив радник міністра МВС Михайло Апостол на своїй сторінці у Facebook.

Подібна ситуація була із зерном: документи свідчать, що воно є, а склади порожні.

Тобто певний товар за документами на складах є, але під час перевірки з'ясовується, що вже немає. На одному з підприємств не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому – майже 20 тисяч, на третьому – 112 тисяч тонн. От уже 150 тисяч тонн зерна, які буцімто в нас є, але насправді вже давно розкрадені та продані", – повідомив радник міністра.
Це тільки початок оприлюднення інформації", – додав Апостол.

Як повідомляли, радник міністра МВС Михайло Апостол повідомив, що майже 2700 вагонів зерна, яке має перебувати на зберіганні у Держрезерві, з’їли миші. У Facebook підрахували, що для цього їх знадобився б майже мільярд.

Нагадаємо, відстороненого через стрілянину в Броварах голову поліції Вінниччини призначили радником голови нацполіції. Стосовно решти працівників апарату управління Нацполіції у Вінницькій області, яких відсторонили або звільнили після перестрілки у Броварах, «службове розслідування продовжується, роль кожного буде оцінена».

Як ми писали, 29 травня у Броварах на Київщині сталася перестрілка за участю близько 100 людей. У Міністерстві внутрішніх справ заявляли, що перестрілка сталася «через розподіл пасажиропотоку» у громадському транспорті. За словами Авакова, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула Києва.

Читайте також:Відставка Арсена Авакова залежить, все-таки, в першу чергу від позиції влади й безпосередньо від Володимира Зеленського - Олеся Яхно