Серіал «Чорнобиль» став лідером серед номінантів телевізійної премії BAFTA
Лідером за кількістю номінацій став серіал телеканалу НВО "Чорнобиль" - він значиться у 14 категоріях.
news-image

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв оголосила номінантів щорічної телевізійної премії BAFTA. Перелік опубліковано на на сайті кінопремії, пише 112.

Лідером за кількістю номінацій став серіал телеканалу НВО "Чорнобиль" - він значиться у 14 категоріях. Серед них - найкраща чоловіча роль (Джаред Харріс), найкраща чоловіча роль другого плану (Стеллан Скарсгард), найкращий міні-серіал, найкращий дизайн костюмів, найкращий оригінальний саундтрек та ін.

На другому місці - серіал "Корона" від Netflix. Він отримав 7 номінацій, зокрема, як найкращий драматичний серіал, найкраща чоловіча роль другого плану (Джош О'Конор) і жіноча роль другого плану (Хелена Бонем Картер).

Екранізація фантастичної трилогії Філіпа Пулмана "Темні матерії" отримала п'ять номінацій. У триллера ВВС "Вбиваючи Єву" і хіта Netflix "Статеве виховання" по чотири.

Церемонії нагородження BAFTA TV Awards і BAFTA TV craft Awards повинні були відбутися навесні цього року, однак через пандемію коронавірусу були відкладені. Планується, що вони відбудуться 17 і 31 липня.

Нагадаємо, кінофестиваль для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» онлайн. Що подивитися? Урочиста церемонія відбудеться онлайн 29 травня о 19:00 на сторінці фестивалю у Facebook.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів планує дозволити працювати всій культурній сфері, включаючи кінотеатри і концертні зали, на останньому етапі зняття карантину. Попередньою датою розглядають 1 липня.

Також стало відомо, що українська режисерка-документалістка Ірина Цілик виграла приз кінофестивалю Sundance за кращу режисуру документального фільму.

Читайте також:Російський канал СТС купив серіал «Родственнички», виробництва «95 Кварталу»