Україна
9 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink

Ракета-носій Falcon 9 у четвер, 4 червня, успішно вивела на низьку навколоземну орбіту чергові 60 мінісупутників, призначених для розгортання інтернет-покриття системи Starlink. На цей час її орбітальне угруповання складається вже з 480 космічних апаратів. Запуск двоступеневої ракети був здійснений 21.25 середовища за часом Східного узбережжя США (4 червня 04.25 за Києвом) з космодрому NASA на мисі Канаверал.

Українським бібліотекам передадуть 5 тисяч комп’ютерів

Міністерство цифрової трансформації завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і передати за сприяння Української бібліотечної асоціації 5000 одиниць комп‘ютерної техніки бібліотекам.  

На реалізацію проєкту не будуть витрачені кошти державного бюджету.  Першою бібліотекою, якій 5 червня 2020 року передали 150 комп’ютерів, стала Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського.

Українка перемогла в американському фестивалі солом’яної маски

Мешканка міста Володимир-Волинський, що на Волині, стала переможницею конкурсу-фестивалю солом’яної маски 2020 “Straw Mask Festival”, що відбувся у США

Жінка за освітою вчитель математики. Плетінням виробів із соломи займається ось уже шістнадцять років. Зізнається, робить це для душі. Окрім цього у Христини донедавна було ще одне хобі – бісероплентіння, але перевагу надала соломі.

В Ужгороді цвіте найдовша в Європі липова алея

Хоч досі літо не особливо балувало теплом і сонечком, ужгородські липи уже починають цвісти і наповнювати набережну Ужа медовим ароматом

Нашу унікальну алею на набережній Незалежності вдалося якісно оновити, це вже багато років – одне з найзатишніших зелених місць відпочинку ужгородців та гостей міста" , - написав на своїй фейсбук-сторінці міський голова Богдан Андріїв.

Португалець Роналду першим із футболістів став доларовим мільярдером

П'ятиразовий володар "Золотого м'яча", 35-річний португалець Кріштіану Роналду став першим в історії футболістом, чиї доходи перевищили 1 млрд доларів. Зазначається, що минулого року Роналду заробив 105 млн доларів (до сплати податків і зборів).

При цьому, португалець - лише третій спортсмен в історії, який заробив 1 млрд доларів за кар'єру - після гольфіста Тайгера Вудса та боксера Флойда Мейвейзера.

У Києві триває масштабне будівництво енергонезалежної школи

У Києві триває масштабна реконструкція з добудовою енергонезалежної школи № 22, що в Солом’янському районі на просп. Відрадному, 36-В. 

Сьогодні активно тривають фасадні та внутрішні оздоблювальні роботи. На фінальну стадію виходять роботи з облаштування дощової каналізації, опалення, вентиляції, пожежної сигналізації та електрики», – розповів Вячеслав Непоп.

«Укравтодор» відкрив першу дорогу програми «Велике будівництво»

"Укравтодор" відкрив одну з перших доріг у рамках програми "Велике будівництво" - Т-14-16 Львів - Пустомити - Меденичі.

Дорога протяжністю 47,5 км є найкоротшим шляхом до курортного міста Трускавець та селища Східниця, а також сполучає м. Львів з Пустомитівським, Миколаївським і Дрогобицьким районами.

З початку року “Укрзалізниця” відремонтувала 460 кілометрів шляхів

У січні-травні АТ “Укрзалізниця” відновила середнім ремонтом 460 кілометрів залізничних шляхів. Середнім ремонтом також були відремонтовані 411 стрілочних переводів та укладено 42 нових комплекти стрілочних переводів. Всього до кінця цього року “Укрзалізниця” планує оновити середнім ремонтом понад 720 кілометрів шляхів і 680 комплектів стрілочних переводів, замінити новими понад 460 комплектів стрілочних переводів.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Як ми писали, на космодром повернулася ракета Falcon 9, яка відправила астронавтів на МКС. Зафіксовано момент приземлення ракети на плавучу платформу, а також процес її транспортування.

Радимо прочитати про таємницю довжиною в 70 років: квартира, яку не відчиняли з 1939 року. 70 років мадам де Флоріан платила за оренду квартири, але ніхто з родичів не знав про неї.

До речі, скільки днів будуть відпочивати українці? У 2020 році в Україні третина червня припадає на вихідні дні, а ще буде два затяжних вікенди завдяки святам.

Читайте також:Мінцифри презентувало освітній серіал про персональні дані