Політика
5 червня 2020
Названий найбагатший міністр Кабміну
У Арсена Авакова наразі є 1,8 млн гривень готівки.
news-image

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков являється найбагатшим серед усіх членів Кабінету міністрів. Він задекларував близько 71 млн гривень, повідомляє rbc.

Таким чином Авакову вдалося накопичити найбільший капітал, однак від нього не сильно відстає міністр економіки Ігор Петрашко, у якого задекларовані активи на 53 млн гривень. Далі по списку йде віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков - 42 млн гривень, міністр охорони здоров'я Максим Степанов - 29 млн гривень та міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов - 27 млн гривень.

Однак згідно з даними декларації в Арсена Авакова наразі є 1,8 млн гривень готівки, що не є найвищим показником. Найбільше фінансів на руках у Петрашко і Чернишова - близько 14 млн гривень.

За наявністю автівок, перше місце займає Резніков, у якого їх 7. Також у трійці лідерів кількістю авто є Чернишов та Степанов - по чотири. У трьох міністрів (Арсена Авакова, Дмитра Кулеби та Вадима Пристайко) машин немає зовсім.

Зазначимо, міністр соцполітики Марина Лазебна у своїй декларації активів взагалі не вказала.

Нагадаємо, декларація про доходи та майно державних посадових осіб подається держслужбовцями та публічними посадовцями раз у рік в рамках законодавства про цивільну службу і закону про протидію корупції.

Раніше повідомляли, що журнал «Forbes Україна» уперше з 2016 року опублікував рейтинг найзаможніших українців

Разом з тим, солідний автопарк з Porshe і BMW та мільйонний дохід: що задекларував Кирило Тимошенко.

Раніше Юлія Тимошенко стала доларовою мільйонеркою.

Читайте також:19 депутатів-мільйонерів зі «Слуги народу» орендують житло за бюджетні кошти – КВУ