Суспільство
7 червня 2020
ВООЗ рекомендує носити тканинні маски в громадських місцях
У Всесвітній організації охорони здоров’я підкреслили, що такі заходи безпеки допоможуть зменшити поширення вірусу.
news-image

Всесвітня організація охорони здоров’я оновила свої рекомендації щодо протидії поширення коронавірусної інфекції. Наразі ВООЗ радить носити маски з тканини в громадських місцях, де є ризик передачі COVID-19. Про це стало відомо з телеграм каналу Коронавірус Інфо.

У Всесвітній організації охорони здоров’я підкреслили, що такі заходи безпеки допоможуть зменшити поширення вірусу. Нові рекомендації базуються в основному на дослідженнях, проведених за останні кілька тижнів.

ВООЗ наголошує, що маски для обличчя є лише одним з інструментів, які можуть знизити ризик зараження. Водночас спеціалісти застерігають, що носіння маски не має викликати оманливого відчуття захищеності.

Нагадаємо, влада Чорногорії офіційно оголосила про закінчення епідемії коронавірусу в країні. Загалом в країні захворіли 324 людини, померли дев’ятеро, вилікували 315 пацієнтів.

До речі, в ЄС фіксують сплеск шахрайств із продажу захисних засобів від коронавірусу. Агентство ЄС по боротьбі з шахрайством (OLAF) зафіксувало сплеск шахрайських дій в інтернет-магазинах з продажу захисних медичних засобів під час пандемії коронавірусу.

Як ми писали, епідемія в Італії: нових хворих – найменше з кінця лютого. За останні 24 години в країні виявили 178 нових хворих на коронавірус, порівняно з 355 вчора. Це найменший показник з 26 лютого.

Читайте також:Друге нашестя COVID-19, чого нам чекати?