Світ
9 червня 2020
Найбільший у світі електричний літак здійснив перший політ
За раз Grand Caravan може перевести 9 пасажирів.
news-image
Найбільший у світі електричний літак Cessna 208B Grand Caravan здійснив свій перший майже 30-хвилинний політ над озером Мозес у штаті Вашингтон.

Про це повідомляє ukrinform з посиланням на NBC News.

Коли біло-червоний електричний літак Cessna 208B Grand злетів над озером Мозес у штаті Вашингтон у четвер, то увійшов до історії. Він пролетів 28 хвилин на висоті 2500 футів (756 метрів) і здійснив кілька поворотів», - йдеться в повідомленні.

The world's largest all-electric aircraft made its first successful flight, landing safely in Moses Lake, Washington, about 180 miles southeast of Seattle pic.twitter.com/2afy5XEKEs

— Reuters (@Reuters) May 29, 2020

Компанія MagniX зробила цей літак з електричним двигуном, а не паливним. Так, двигун працює з потужністю у 750 кінських сил.

Літак планують використовувати для швидкого перевезення пасажирів до Британської Колумбії у Канаді та до узбережжя Тихого океану.

За раз Grand Caravan може перевести 9 пасажирів. Максимально літак може розганятися до 180 кілометрів на годину. На заряді електричного акумулятора літак може подолати 160 кілометрів.

На «заправку» електричного літака витратили всього 6 доларів. Водночас, щоб заправити літак паливом, витратили б 300 доларів.

Компанія MagniX сподівається, що електричні літаки стануть популярнішими, адже вони дешевші, тихіші та безпечніші для навколишнього середовища.

Раніше повідомляли, що Китай намагається сповільнити створення вакцини від коронавірусу.

Зазначимо, згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Читайте також:Українка перемогла в американському фестивалі солом’яної маски