Події
9 червня 2020
Румунське громадянство Дубінського офіційно підтверджено
Національний орган з питань громадянства Румунії задовольнив прохання Дубінського і надав йому громадянство цієї країни.
news-image

Національний орган з питань громадянства Румунії задовольнив його прохання і надав йому громадянство цієї країни. Про це повідомив Сергій Лещенко у телеграм.

Інформація про це міститься в наказі 272 / P "Про затвердження придбання румунського громадянства для 222 чоловік", виданому в Бухаресті 26 лютого 2020 року.

photo-2020-06-09-17-27-53

Дубинський входить в список осіб, які звернулися до влади Румунії з проханням про відновлення румунського громадянства при збереженні місця проживання за кордоном. Ви самі можете в цьому переконатися - клопотанням Дубинського про набуття громадянства Румунії було присвоєно номер 28232/2017, і позитивне рішення по його питанню значиться в наказі під пунктом 92", - йдеться у повідомленні.

Тепер у Дубинського є півроку на присягу і отримання внутрішнього паспорта. 

Після виходу наказу він просто так не може відмовитися від громадянства Румунії. Ну а якщо буде встановлено, що він отримав їх за підробленими документами (а це дуже схоже на правду), то йому загрожує від 3 до 5 років румунської в'язниці і заборону на в'їзд до ЄС на багато років", - додав Лещенко.

Раніше ми писали, що Дубінський три роки тому намагався отримати румунський паспорт, - ЗМІ. Журналісти показали довідку про реєстрацію запиту Дубінського у відділі з питань громадянства Міністерства юстиції Румунії.

Також стало відомо, що у Олександра Дубінського, який боровся з корупцією в українському політикумі більше 20 квартир, земельні ділянки та значний автопарк.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу проти Дубінського і ще двох «слуг народу».

Читайте також:«Антиколомойський закон» показав, кому насправді служать «слуги народу», - Сергій Савінцев