Світ
10 червня 2020
Країни Євросоюзу збираються відкрити кордони: названа дата
В Євросоюзі обговорили зняття карантинних обмежень та дату відкриття зовнішніх кордонів
news-image

Євросоюз може відкрити зовнішні кордони вже з 1 липня. Про це повідомляє France24, пише «Є!».

Так, Європейська Комісія буде рекомендувати країнам-членам ЄС почати відкривати кордони для мандрівників, які знаходяться за межами союзу, з 1 липня. Таку заяву сьогодні зробив представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Джозеп Боррелл.

Повідомляється, що рішення про ослаблення карантинних обмежень ухвалять країни-члени ЄС, але Брюссель вже запропонував "поступове і часткове зняття" заборон.

Додамо, що раніше країни ЄС почали послаблювати тимчасові обмеження на перетин кордонів всередині країн і союзу, щоб з 15 червня відновити вільну подорож.

До цього міністри внутрішніх справ 27 країн-членів погодились координувати поступове відкриття кордонів для мандрівників поза межами Шенгенської зони, Великобританії і ЄС. Однак комісар з внутрішніх справах Ілва Йоханссон заявила, що не всі країни згодні з критеріями відкриття, причому деякі з них – дуже поспішають. Приміром, Греція, економіка якої значним чином залежить від туризму, вже оголосила, що з 15 червня знову відкриє своє небо для країн, включаючи держави, що не входять в ЄС (Австралія, Китай і Південна Корея).

Також читайте: Ryanair з 6 липня запланував відкриття рейсів до Італії з чотирьох міст України

Читайте також:Зеленського оштрафували за порушення карантину в Хмельницькому