Події
11 червня 2020
У СБУ зробили офіційне повідомлення щодо справи Сергія Стерненка
Розслідування «справи Стерненка» давно перейшло із суто юридичної площини в політично-інформаційну.
news-image

Сьогодні, враховуючи матеріали справи та проведені експертизи, за погодженням з Офісом Генерального прокурора Сергію Стерненку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч.2 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу), повідомляє СБУ.

У зв’язку з чим СБУ офіційно повідомляє: Розслідування «справи Стерненка» давно перейшло із суто юридичної площини в політично-інформаційну. Тому, враховуючи суспільний резонанс, Служба безпеки України наголошує, що неупереджено підходить до розслідування будь-яких злочинів та керується виключно нормами законодавства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, суд дозволив примусово привести Стерненка для вручення підозри в СБУ. 11 червня о 12:00 активіст виконає ухвалу суду і прийде на провулок Аскольдів 3А у Києві. Стерненко закликав небайдужих прийти та підтримати його.

Як стало відомо, в справі Стерненка: СБУ не вручила підозру активісту, а визнала потерпілим.

У квітні 2020 року Стерненко заявив, що заступника генпрокурора Віктора Трепаказвільнили за відмову повідомити йому про підозру в умисному вбивстві.

Пізніше Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити справу за повідомленням про недекларування Генпрокуроркою Іриною Венедіктовою майна. Таке рішення суд прийняв за заявою Сергія Стерненка. 

Читайте також:Вбивство Шеремета: в мережу злили запис розмови ветерана АТО «Бучі» з СБУвцем