Космічне агентство NASA перенесло запуск свого марсохода
Запуску марсохода Perseverance був перенесений через несправність з краном
news-image

Космічне агентство NASA відклало запуск свого марсохода Perseverance Mars до 20 липня, пише «Є!»  з посиланням на news18.com.

Це рішення було прийнято після того, як команда інженерів визначила, що їй потрібен додатковий час для усунення проблеми з обладнанням наземної системи. Запуск Perseverance Mars було раніше заплановано на 17 липня на ракеті United Launch Alliance Atlas V 541.

NASA і ULA тепер націлені на понеділок, 20 липня, для запуску місії Магѕ 2020 Perseverance Rover на ракеті Atlas V з комплексу Space Launch Complex-41 на мисі Канаверал військово-повітряної бази у Флориді", - повідомили представники NASA оновлену інформацію. Запуск запланований на 9.15 ранку за східним часом з двогодинним вікном, додали вони.

За словами генерального директора United Launch Alliance Торі Бруно, проблема пов'язана з несправним краном. 

Кран тепер виправлено. Ракета в порядку", - написав Бруно у відповідь на запитання користувача Twitter про причини затримки.

Perseverance Rover, вчений-робот вагою в 1025 кг, буде шукати ознаки минулого мікробного життя на Марсі, а також збирати зразки для майбутнього транспортування на Землю.

Він повинен приземлитися на кратері Марса Джезеро 18 лютого 2021 року. Perseverance є частиною більш великої програми, яка включає в себе місії на Місяць як спосіб підготовки до дослідження людиною Червоної планети. До 2024 року NASA забезпечить сталу присутність людини на Місяці і навколо нього до 2028 року у відповідності з планами місячних досліджень NASA Artemis.

Також читайте: SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink

Читайте також:SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink