Столичний готель «Дніпро» виставили на аукціон — ціна стартує від 80 млн грн
Розташований готель на Хрещатику поруч з головною площею — Майданом Незалежності. Поблизу — урядовий квартал та основні культурно-історичні пам’ятки Києва.
news-image

Готель «Дніпро» у центрі Києва виставлено на аукціон, проведення якого планується 15 липня. Його стартова ціна складає 80 923 400 гривень.

Про це інформує Фонд державного майна.

Розташований готель на Хрещатику поруч з головною площею — Майданом Незалежності. Поблизу — урядовий квартал та основні культурно-історичні пам’ятки Києва.

Новий власник отримає будівлю готелю загальною площею 12 829 м², яка складається з 12 наземних та одного технічного поверхів, бельетажу і підвалу.

Крім того, перед готелем розташований гостьовий паркінг на 56 паркомісць — земельна ділянка належить акціонерному товариству «Дніпро» на праві постійного користування.

У розпорядженні гостей 186 номерів різних типів, ресторани, бари, SPA-центр і декілька конференц-залів. Також, у кімнаті даних будуть доступні аудит фінансової звітності за 2019 рік, техніко-економічне обґрунтування проєкту, юридичний і технічних аналізи.

Фонд держмайна раніше анонсував аукціон з продажу готелю «Дніпро» на весну 2020 року. Стартова ціна готелю мала скласти близько 10 мільйонів доларів. Це означає, що компанія, яка приватизує готель, зможе взяти участь в інвестиційній програмі держави та не платити податки з прибутку протягом 5 років.

Раніше Кабмін затвердив перелік стратегічних держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Раніше ми писали про топ 50 найприбутковіших держпідприємств.

Зазначимо, Укрпошта планує пустити свій головний офіс на Хрещатику з молотка.

Читайте також:У МВС пояснили чому не перевіряли наявність у Держрезерві 150 тисяч тонн зерна