Суспільство
17 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві

Кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр на території технопарку UNIT.City. Автокінотеатр працюватиме на постійній основі, перший кінопоказ відбудеться 19 червня. Локація розрахована на 100 автомобілів. Наразі для перегляду доступні чотири фільми: «Зелена книга», «Джентльмени», «Служниця» й «Поклик пращурів».

McDonald's відмовився обслуговувати онлайн російською

Мережа фастфуду McDonald's відмовилась обслуговувати клієнтів російською мовою, додавши до онлайн-сервісу замовлень лише українську та англійську, та наголосила, що основною мовою спілкування компанії в Україні є українська. Представники компанії вже прокоментували обурення клієнтів відсутністю російської мови. Крім того, у компанії пояснили, що "українська мова є пріоритетною і в спілкуванні з відвідувачами. Проте працівники готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять".

В Одесі створюють туристичний додаток: що там буде

В Одесі розробляють додаток з культурними маршрутами від цифрових персонажів, що уособлюють портрети одеситів. Користувач зможе вибирати персонажа за інтересами, хобі та прогулятися містом разом з ним.  Ця програма розробляється одеситами для створення конкурентоспроможного безпечного інформаційного діджитал-ресурсу.

Рада остаточно проголосувала за підтримку культури та креативних індустрій

Народні депутати Верховної Ради IX скликання підтримали законопроєкт №3377, який передбачає державну підтримку сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби. Відповідний проєкт закону у другому читанні підтримали 343 народних обранці.

Через «Шегині» на кордоні з Польщею відновили рух автотранспорту

На українсько-польському кордоні поблизу через пункт пропуску "Шегині" відновили рух автотранспорту. Сталося це уночі проти 16 червня. Пункт пропуску "Шегині" розміщується на Львівщині. Таке стало можливим завдяки тому, що польська сторона відновила рух автотранспорту через свій пункт пропуску "Медика".

Україна отримає 200 мільйонів доларів на розвиток фермерства

200 мільйонів доларів Україна отримає на розвиток фермерства від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Україна розпочала реалізацію Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство». Відзначиом, що угода про позику щодо позику в рамках відповідного проекту була укладена 27 серпня 2019 року з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Сума позики – 200 мільйонів доларів США.

Укравтодор створив 7,7 тисячі нових робочих місць

У рамках проєкту "Дороги та робота" працевлаштовано 7 729 дорожників. Такі дані було подано на 12 червня, повідомляє пресслужба Укравтодору. На сайті проєкту актуальними залишаються 1 415 вакансій у галузі дорожнього будівництва. Серед них — інженерні спеціальності, геодезисти, машиністи, виконроби, водії тощо.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Також повідомляли, що МВС пропонує у 2020-2022 роках провести експериментальний проєкт. Він передбачає надання можливості держреєстрації нових транспортних засобів  дистриб’юторами та уповноваженими дилерами, які їх реалізують.

Зазначимо, Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.

Також повідомляли, що у парку «Орлятко», що в Солом’янському районі Києва, з’явився оригінальний пам’ятник

Читайте також:Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями