Україна
17 червня 2020
Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19
Йдеться про вакцину компанії АstraZeneca, яку підприємство розробило разом Оксфордським університетом і продовжує працювати над нею.
news-image

Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19.

Про це розповів очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степановпід Українській Правді

Йдеться про вакцину компанії АstraZeneca, яку підприємство розробило разом Оксфордським університетом і продовжує працювати над нею. 

Президент дав відповідне розпорядження терміново розпочати, зокрема, перемовини з відповідними державними структурами країни щодо замовлення і передзамовлення на цю вакцину. Ця процедура почала тривати. Для нас це важливо, важливо, щоб Україна була однією із перших країн, де теж буде застосована відповідна вакцина, яка пройде всі клінічні випробування до цього", - сказав Степанов.

Вакцину вже замовили 4 європейські країни: Італія, Німеччина, Франція і Нідерланди.

Вони підписали контракт з компанією на поставку 400 мільйон доз вакцини.

Скільки доз вакцини планують закупити  і коли саме підпишуть контракт, Степанов не розповів.

Нагадаємо, країни ЄС підписали угоду на закупівлю 300 млн доз вакцин від коронавірусу. У найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

Як стало відомо, Китай намагається сповільнити створення вакцини від коронавірусу, - сенатор США. Сенатор-республіканець заявив, нібито має докази того, що Китай намагається "уповільнити або саботувати" розробку вакцини проти Covid-19 на Заході.

До речі, Білл Гейтс прокоментував чутки про те, що він влаштував пандемію коронавірусу задля продажу вакцини під виглядом мікрочипів. На думку деяких, Гейтс створив Covid-19, щоб заробити на вакцину.

Також ми писали, що Україна не буде розроблювати свою вакцину від коронавірусу. Спочатку необхідно інвестувати в розробку українських лабораторій.