Політика
17 червня 2020
Як повернути гроші за пробне ЗНО: уряд затвердив відповідний механізм
Раніше уряд повідомив про скасування проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти.
news-image
Учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання, які сплатили кошти за участь у ньому, повернуть гроші через ПриватБанк.

Про це повідомила виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій на засіданні уряду.

Її пропозицію підтримали члени уряду.

Ті учасники пробного ЗНО, які мають картку ПриватБанку, найближчим часом отримають повідомлення від банку про зарахування коштів. У кого немає картки отримають повідомлення про те, що картка з коштами чекає у найближчому відділенні ПриватБанку.

Нагадаємо, уряд повідомив про скасування проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти. У МОН згодом уточнили, що пропонують скласти тестування вдома.

Учасники пробного ЗНО загалом заплатили державі понад 53 мільйони гривень, з них половину коштів уже використали. Щоб повернути учасникам кошти, можуть скористатися грошима фонду боротьби з COVID-19 — але поки рішення ще немає.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО має відбутися з 25 червня по 17 липня.
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що ці дати ще можуть переглянути з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні 20-22 червня.

Цього року МОН через карантин на місяць посунуло дати вступної кампанії. Прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця держзамовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.