Суспільство
19 червня 2020
З 1 вересня буде підвищено зарплати медикам
Медичним працівникам другої та третьої ланки з 1 вересня поточного року буде підвищено заробітну плату.
news-image

Медичним працівникам другої та третьої ланки з 1 вересня поточного року буде підвищено заробітну плату.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє МОЗ у телеграм.

Ми пропонуємо системне рішення, щоб з 1 вересня була підвищена заробітна плата всім лікарям, медичним сестрам, молодшому та середньому персоналу, тим, хто працює у спеціалізованих лікарнях. Тобто всім тим, хто мав отримувати підвищену заробітну плату, починаючи з 1 квітня. Але, на жаль, при плануванні так званої реформи про них просто забули”, — зазначив міністр.

Міністр повідомив, що 19 червня на засіданні уряду планується розгляд проєкту постанови щодо спрямування додатково 4,5 млрд грн на підтримку лікарень, які опинилися після 1 квітня на межі закриття.

Стало відомо, що реальна вартість прожиткового мінімуму становить 4,2-4,3 тис. грн - міністр соцполітики Лазебна. Перегляд підходів до визначення реального прожиткового мінімуму - це вимога часу.

Раніше ми писали, що Кабмін схвалив законопроект про підвищення прожиткового мінімуму до 4200 гривень. Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який дасть змогу в подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць.

До речі, підвищення пенсійного віку в Україні не є питанням завтрашнього дня, проте воно неминуче. Про це заявила глава комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу").

Нагадаємо, у квітні найбільше знизилась середня зарплата у сфері послуг. Якщо розглядати динаміку зміни середньої зарплати по регіонах, то найбільше падіння помічено у м. Києві - на 2712 грн.

Читайте також:В Україні має бути сформований тримісячний запас засобів для боротьби з COVID-19