Політика
20 червня 2020
Аграрії протестували біля Кабміну проти підвищення цін на продукти через мито на паливо
Представники аграріїв відзначають, що введення мита - це справа рук монополістів
news-image

Біля будівлі Кабінету міністрів України кілька сотень аграріїв протестували з вимогою не вводити мита і квотування на імпортні дизельне паливо (ДТ) та скраплений газ (СПГ).

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна, пише «Є!».

Акція пройшла під гаслами: "Ні - миту і квотами на імпортне паливо" і "Ні - збагачення олігархів коштом звичайних людей". У ній взяли участь фермери з різних областей України, незадоволені ініціативою введення мита або квот на імпортні ДТ і СПГ.

За словами мітингувальників, від цього не тільки фермери втратять до 3 млрд гривень, але і прості українці більше заплатять за продукти, які неминуче подорожчають.

Це позначиться кінець кінцем на внутрішніх цінах на базарах, на покупцях - чим дорожче наша продукція, тим менше її будуть купувати, - зазначив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Микола Стрижак.

Представники аграріїв відзначають, що введення мита - це справа рук монополістів.

Останнім часом приймаються рішення міжвідомчої комісії, які спрямовані просто на створення монопольного ринку вітчизняними олігархами, - заявила заступник голови Аграрного союзу України" Жанетта Ємельянова.

Учасники акції передали звернення на ім'я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і міністра економіки, торгівлі і сільського господарства з вимогою не допустити введення спеціальних мит або квот на імпортне дизпаливо і зріджений газ.

Як ми писали раніше, Кабінет міністрів України опублікував постанову про продовження дії адаптивного карантину до 31 липня

Читайте також: Абрамовського призначили міністром захисту довкілля