Україна
22 червня 2020
Дайджест головних новин за 22 червня
Читайте про найголовніші події дня, 22 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 22 червня.

Окупанти 17 разів порушили «тишу», поранені двоє бійців 

У неділю, 21 червня, збройні формування Росії 10 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, з початку нинішньої доби зафіксовано 7 обстрілів. Зазначається, що збройні формування РФ здійснили також обстріл населеного пункту в Донецькій області. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поруч з населеними пунктами Кримське, Залізне та Шуми агресор застосував міномети 120-го та 82-го калібру. Окрім цього, противник використав проти наших воїнів станкові протитанкові гранатомети.

Із затонулого в Одесі танкера Delfi тече паливо, пляма рухається на пляжі

Із затонулого біля одеського узбережжя танкера Delfi ллється паливо.  У департаменті міського господарства Одеської міськради «Думській» розповіли, що сорбент швидко доставили на місце події, і розлив палива було оперативно локалізовано. Що стало причиною НС - поки що невідомо. Зараз ведеться робота з відпочиваючими - людям пояснюють, що купатися в морі не можна. Спеціалісти зробили заміри якості води.

Найбільша турецька авіакомпанія відновлює польоти в Україну

Найбільша турецька авіакомпанія включила три українських міста в розклад польотів. З 1 липня Turkish Airlines буде літати в Київ, Одесу і Львів. Згідно з розкладом, планується десять рейсів на тиждень зі Стамбула до Києва, сім - в Одесу п'ять у Львів. Проте рейси до Харкова, Запоріжжя і Херсон поки не оголошені. Зараз Туреччина дозволяє в'їзд іноземців в країну, однак на кордоні проводиться медичний контроль пасажирів з можливим тестуванням на коронавірус.

Внаслідок вибуху на Позняках 3 людини загинули, ще 5 отримали травми 

Через вибух у Дарницькому районі столиці в десятиповерховому житловому будинку станом на ранок 22 червня загинули троє людей, ще 5 отримали травми. Рятувальники повідомляють, що евакуювали 23 людей, а трьох врятували. Зараз на місці події працюють психологи головного управління ДСНС у Києві, які надають екстрену психологічну допомогу евакуйованим мешканцям будинку. Розгорнуто штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій, мобільна оперативна група ДСНС та співробітники Національної поліції. Рятувальники продовжують укріплювати будівельні конструкції. Всього для проведення робіт залучили понад 460 фахівців та 70 одиниць техніки, у тому числі кінологів.

У Львові намалювали мурал-подяку медикам

У Львові на День медика, 21 червня, на стіні лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, урочисто відкрили мурал, який художники намалювали як подяку медикам. На стіні зображено лікарку у захисній масці, яка бореться за життя під час пандемії, та хлопчика, що пише на тлі її білого халату слово «дякую». Також поруч намалювали маленьку дівчинку, яка запускає жовто-блакитного повітряного змія.

Тищенко роздавав лимони людям біля вибухнувшого будинку в Києві  

Микола Тищенко, народний депутат, вирішив допомогти постраждалим під час вибуху на Позняках. Нардеп привіз мешканцям зруйнованого будинку лимони. 

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Також сьогодні в Одесі посилили карантин.

Зазначимо, Іспанія відкрила кордони для жителів ЄС.

Читайте також:В Україні перейшли до технологічного етапу запуску нового високошвидкісного інтернету