Події
22 червня 2020
Із затонулого в Одесі танкера Delfi тече паливо, пляма рухається на пляжі
Нормативи допустимої концентрації нафтопродуктів перевищені у 16,4 раза.
news-image
Із затонулого біля одеського узбережжя танкера Delfi ллється паливо.

Про це повідомляє Думская.

Із затонулого біля одеського узбережжя танкера «Делфі» виливається паливо. Як свідчать фото з місця події, пляма розливу сягнула вже немаленьких розмірів, і поширилася в бік пляжу з відпочиваючими", - йдеться в повідомленні.

У департаменті міського господарства Одеської міськради «Думській» розповіли, що сорбент швидко доставили на місце події, і розлив палива було оперативно локалізовано.

Що стало причиною НС - поки що невідомо.

Зараз ведеться робота з відпочиваючими - людям пояснюють, що купатися в морі не можна. Спеціалісти зробили заміри якості води.  Нормативи допустимої концентрації нафтопродуктів перевищені у 16,4 раза.

Як повідомлялося, 21 травня стався витік дизпалива з танкера Delfi, загроза забруднення пляжу була оперативно усунута бригадою водолазів з ліквідації аварійних розливів нафтопродуктів ділянки портофлоту технічної служби ОФ ДП АМПУ, які обробили водну поверхню в місці забруднення сорбентом "Еконадін".

У ніч на 22 листопада 2019 року штормові хвилі зірвали з якоря танкер Delfi, що знаходився в акваторії порту "Південний" . Поруч з узбережжям Одеси танкер ліг на мілину. У післяобідню пору 22 листопада членів екіпажу евакуювали і госпіталізували. З корпусу танкера, який отримав пошкодження під час зіткнення з хвилеломом, стали витікати нафтопродукти.

Експерти Державної служби морського та річкового транспорту України вважають основними причинами аварії порушення з боку судновласника і капітана судна і неготовність екіпажу діяти в складних погодних умовах та обмежена кількість на судні палива.

 

 

За фактом аварії судна Delfi, яке зараз належить компанії "Фактор Груп Лімітед", триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації водного транспорту.

Раніше повідомляли про негоду на Одещині: вода зруйнувала дороги й затопила будинки.

Нагадаємо, 10 червня вночі в Одесі стався обвал частини будівлі чотириповерхового житлового будинку.

Читайте також:В Одесі створюють туристичний додаток: що там буде