Суспільство
22 червня 2020
«Третина українців сумує за СРСР», - опитування КМІС
33,5% опитаних українців шкодують про розпад СРСР, але все ж 50% впевнені, що це тільки на краще
news-image

Більшість українців не шкодує про те, що Україна вийшла зі складу Союзу радянських соціалістичних республік (СРСР), але кожен третій українець продовжує ностальгувати за комуністичним минулим. Про це повідомляє сайт Київського міжнародного інституту соціології, який опублікував результати опитування за період з 24 по 30 травня, пише «Є!» .

Так, рівно 50% опитаних українців зазначають, що не шкодують, що Україна здобула незалежність, 33,5% - шкодують про це, 16,4% - важко відповісти на таке провокаційне питання.

Цікаво, що більшість тих, хто не сумує за СРСР, це жителі західних і центральних регіонів, а от серед тих, хто проживає в південному. східному та Донбасі - більше тих, хто засмучений неможливістю повернути минуле.

Також інфографіка показує, що серед електорату президента Володимира Зеленського більше половини (53,8%) опитаних не шкодують про розпад СРСР, а серед виборців партії "ОПЗЖ" - 83,2% твердо ратують за комунізм.

Також читайте: Українці поділилися планами на літню відпустку

 

 

Читайте також:Офіс генпрокурора зобов'язали відкрити кримінальне провадження проти депутатів “Опозиційної платформи – За життя”