Події
23 червня 2020
Через паводки на Прикарпатті та Буковині - помаранчевий рівень небезпеки
Річка Черемош прорвала дамбу - може затопити два села на Буковині.
news-image
В Івано-Франківській області через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки, тож усі засоби МВС були спрямовані для боротьби зі стихією у регіоні.
 
 Про це повідомляє пресслужба МВС.
 
В епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських та 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють помешкання громадян, аби уникнути мародерства. За моїм дорученням на місце негоди вилетів гвинтокрил Н225 ДСНС України, який доставить їжу та додаткові сили», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 Він додав, що поліцейські та рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед населення області, організовано об’їзні шляхи аварійних учасників дорожнього руху.

Ситуація змінюється щохвилини, поліцейські та рятувальники працюватимуть і вночі, аби не залишити людей сам на сам із негодою. Організовуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз – ситуація контрольована. Завтра зранку до регіону прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і гвардійців. Прошу зберігати спокій. МВС, Національна поліція та ДСНС інформуватимуть про ліквідацію наслідків негоди», - сказав Аваков.
Зазначається, що в Чернівецькій області через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниці. Також розмиті автодороги та підтоплені мости у 7 населених пунктах Вижницького, Путильського та Кіцманського районів. Річка Черемош прорвала дамбу - може затопити два села на Буковині. У селі Банилів Вижницького району частково зруйнована дамба.
затопило міст, Буковина

Місцевих жителів правоохоронці попереджають про можливе відселення з небезпечної зони. До ліквідації наслідків негоди залучено 10 одиниць техніки та 55 співробітників ДСНС, а також 12 поліцейських.

Зазначимо, у Карпатах через погодні умови застрягли 18 туристів: рятувальна операція тривалі цілу ніч.

Також повідомляли про негоду на Одещині: вода зруйнувала дороги й затопила будинки.

Нагадаємо, на Тернопільщині пройшов торнадо: моторошні відео

Читайте також:В Україні через негоду знеструмлено понад 150 населених пунктів