Світ
23 червня 2020
В Італії за добу найменше померлих від коронавірусу з початку березня
У Ломбардії, яка стала епіцентром пандемії в країні, зафіксовано 3 смерті.
news-image

В Італії за останні 24 години підтверджено 23 летальних випадки серед інфікованих коронавірусом, що є найнижчим показником з початку березня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ansa.

У Ломбардії, яка стала епіцентром пандемії в країні, зафіксовано 3 смерті і це найнижчий показник з 27 лютого. Загальна кількість жертв в Італії становить 34 657 осіб.

Також повідомляється, що за добу підтверджено 218 нових інфекцій, що трохи нижче, ніж вчора (224). З початку пандемії в Італії були заражені 238 720 осіб. Основна частина нових інфекцій (143) припадає на Ломбардію.

У семи регіонах зафіксовано нульовий приріст: Апулія, Фріулі-Венеція-Джулія, Сицилія, Сардинія, Умбрія, Валле-д'Аоста і Базіліката.

Станом на 22 червня в Італії нараховується 28 972 активних випадків захворювання. При цьому, лише 2038 пацієнтів знаходяться в лікарнях, 127 з них у відділеннях інтенсивної терапії.

Нагадаємо, останні дослідження свідчать, що коронавірус вже був присутній у північній Італії в грудні, більш ніж за два місяці до того, як виявили перший випадок захворювання.

Раніше повідомлялося, що перші випадки коронавірусної хвороби COVID-19 в Італії датуються січнем, у Ломбардії вірус поширювався ще до проведення перших тестів.

Нагадаємо, іспанська влада з неділі стала допускати без обмежень на свою територію жителів країн ЄС і Шенгенської зони, повідомляють європейські ЗМІ. Громадян країн з цієї зони будуть вільно пускати в Іспанію, не вимагаючи обов'язкового 14-денного карантину. Зокрема, з півночі за місцевим часом відновився вільний рух через кордон із Францією.

Також стало відомо, що у посольстві США назвали умови в'їзду в країну для українців. Українцям і всім іноземним громадянам, у яких є дійсна американська віза, дозволено в'їзд до Сполучених Штатів Америки.

Як ми писали, Туреччина з 1 липня готова приймати українців без самоізоляції і тестування. Туреччина готова приймати українських туристів з 1 липня без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.

До речі, Єгипет з 1 липня прийме туристів з України: відкриті продажі турів. В Єгипті відкриють тільки готелі зі спеціальними сертифікатами, що дозволяють приймати туристів під час епідемії коронавірусу.

Читайте також:Ізраїльські вчені створили багаторазову захисну маску. Вона самоочищується від зарядки для телефону