Події
23 червня 2020
В Україні скоро почнуть будувати «розумні дороги»
Мінінфраструктури вже підписало відповідний меморандум
news-image

Про повідомили  в Мінінфраструктури, пише «Є!» . 

Керівництво Міністерства інфраструктури, Міністерства цифровий трансформації, Укравтодору, Нацкомзв'язку і українських інтернет-асоціацій підписали меморандум про співпрацю в сфері розвитку широкосмугового доступу до інтернету на дорогах.

Впровадження мережі« розумних доріг»- це майбутнє транспортної галузі. І перше, що необхідно для реалізації цього завдання - це, звичайно, якісний зв'язок, яка буде проходити уздовж автомобільних доріг загального користування державного значення «, - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Згідно з умовами меморандуму, всі його сторони будуть здійснювати співробітництво в напрямку впровадження інтелектуальних транспортних систем і їх облаштування на автодорогах державного значення. Зокрема, при закупівлі з капітального ремонту цих доріг Укравтодор буде включати в вимоги замовника положення щодо розвитку широкосмугового доступу до інтернету, а також інфраструктури, необхідної для проведення кабельної лінії електрозв'язку.

Це дозволить впроваджувати інтелектуальні транспортні системи, які дуже важливі для підвищення безпеки на транспорті та запобігання можливих ДТП, моніторингу руху і ефективного управління транспортними потоками», - зазначив Криклій.

Читайте також: КМДА анонсувала створення півкілометрової канатної дороги через Дніпро.

Читайте також:В Україні перейшли до технологічного етапу запуску нового високошвидкісного інтернету