Суспільство
24 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Уряд планує знизити ставки за іпотекою до 5-7%

Ставки за іпотекою в Україні планують знизити до 5-7%. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в етері телеканалу «Перший Західний». За його словами, в Україні восени спостерігатиметься здешевлення фінансових ресурсів. У лютому президент Володимир Зеленський казав, що ставки за іпотекою знизять до 10% річних вже у вересні 2020 року. Водночас у Національному банку повідомляли, що до кінця 2020 року ставки за іпотекою мають скласти 15% річних.

В Україні стартували зйомки нового ігрового фільму

В Україні розпочались зйомки ігрового короткометражного фільму-дебюту Сніжани Гусаревич «Сіль для моря». Про це повідомляє пресслужба Держкіно. Стрічка стала одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно й отримала державну фінансову підтримку розміром 1 398 986 грн (100% загальної вартості виробництва фільму). За словами авторів фільму, його головною ідеєю є показати сучасним підліткам, що вони не самотні, що проблема цькування (булінгу) вже вирішується на законодавчому рівні, що необхідно говорити про свої проблеми вголос, агресія завжди має причину, однак розірвати коло можна лише за допомогою інших.

Пенсія призначатиметься автоматично

Пенсійний фонд розробив і впровадив нову сервісну послугу - автоматичне призначення пенсії. Для цього необхідно заповнити атрибути анкети-заяви, додати скановані копії документів та підписати анкету-заяву КЕП і надіслати її до територіального органу Пенсійного фонду. З початку роботи сервісу автоматичного призначення пенсії анкети-заяви подали 356 майбутніх пенсіонерів. Найближчим часом послуга буде доступна і користувачам вебпорталу Пенсійного фонду, які не мають КЕП. 

У Хмельницькому планують побудувати 1000 квартир для військових

Для військовослужбовців та ветеранів військової служби у Хмельницькому планують будівництво 1000 квартир за пільговою ціною. Вартість квадратного метра суттєво відрізнятиметься від середньої ринкової. На одній з нарад керівного складу потенційний забудовник повідомив командирам військових частин, що готовий будувати житло для військовослужбовців та прирівняних до них осіб за зниженою за ринкову вартість ціною. А саме –240 доларів за квадратний метр, замість 400 $.

Укрпошта відновлює міжнародну доставку відправлень пасажирськими рейсами

Національний поштовий оператор "Укрпошта" почав відновлювати доставку відправлень прямими пасажирськими рейсами. Так, авіакомпанія Lufthansa доставляє відправлення Укрпошти із України до Німеччини, а звідти вони будуть спрямовані до країн Європи, Південної Америки, Південної та Південно-Східної Азії, США, Китаю, Японії. Авіакомпанія KLM доставляє посилки Укрпошти до Нідерландів, а звідти – до ПАР, ОАЕ, Нової Зеландії, Австралії, Колумбії, Перу, Панами та інших країн.

В Україні перейшли до технологічного етапу запуску нового високошвидкісного інтернету

Три найбільших мобільних оператори, що раніше отримали ліцензії для запуску високошвидкісного мобільного інтернету - LTE на частотах 900 МГц, перейшли до технологічного етапу проєкту. За словами представника НКРЗІ, роботи мають бути повністю завершені до кінця 2020 року.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Зазначимо, фанати луганської "Зорі" знайшли оригінальний спосіб підтримати свою команду та подивитися поєдинок у 27-му турі УПЛ з "Десною" наживо, попри заборону відвідувати стадіон через пандемію коронавірусу. 

Нагадаємо, компанія «Авто-Регіон» представила вакуумно-підмітальну машину VKM4000 на базі Isuzu NPR75, призначену для прибирання дорожнього покриття вулиць, трас.

Також повідомляли, що у місті Сутоморе у Чорногорії відкрили український реабілітаційний центр, на базі якого проходитимуть реабілітацію українські військові.

Читайте також:Вперше показали дизайн українського вантажного електровелосипеда