Українець створив унікальний музичний інструмент
Українець має намір налагодити серійне виробництво та вже подав заявку на патент.
news-image

Українець Антон Трофімов самотужки виготовив унікальний за розміром та звучанням фагот. Чоловік мешкає на півдні Туреччини в провінції Хатай, і прилагодив інструмент на виконання турецької музики. Про це розповідає інформагентство «Анадолу», передає Шотам.

«Кожен з розмірів (фагота – ред.) має свої особливості. Ці розміри – повністю мій винахід. Після зустрічі з багатьма майстрами ми зупинилися на деревині клена. Пізніше виготовили металеві деталі. Приблизно через 1,5 роки всі роботи були успішно завершені й ми виготовили перший фагот», – розповів Трофімов.

Оволодіти мистецтвом гри на фаготі Антону Трофімову допоміг батько. Пізніше музикант сам вдавався до експериментів та додавав до музичного інструмента деталі, що давало змогу виконувати турецьку музику. Він також мав змогу ознайомитися із особливостями будови та грою на найкращих фаготах світу.

Інструмент, який виготовив Антон Трофімов із залученням для виготовлення окремих частин майстрів з Ізміра та Іскендеруна, обійшовся по вартості 10 тисячами лір (близько 1,3 тисячі євро – ред.), тоді як ринкова ціна – від 5 до 80 тисяч євро.

Українець має намір налагодити серійне виробництво та вже подав заявку на патент.

Антон Трофімов перебрався до Туреччини 24 роки тому, коли його батьків запросили працювати в Мерсінському театрі опери та балету. Зараз чоловік проживає в місті Іскендерун, в провінції Хатай.

Як відомо, фагот – це музичний інструмент з сімейства дерев’яних духових, який був винайдений у 16-му столітті в Італії. Сучасного вигляду фагот досяг у 1834 році внаслідок роботи німецьких майстрів. Традиційно фагот виготовляють з деревини клена, він складається із трьох основних частин (стовбур, розтруб та ес).

Як ми писали, вперше показали дизайн українського вантажного електровелосипеда. В українській компанії Delfast, що працює над створенням триколісного вантажного велосипеда, поділилися новими подробицями проекту.

Нагадаємо, Житомир отримає 375 000 євро гранту на розвиток електротранспорту. У Житомирі ратифікували фінансову угоду між Німецьким державним банком розвитку «Кредитна установа для відбудови» (KfW) та комунальним підприємством «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради».

Також ми писали, що на Кременчуцькому автомобільному заводі розпочалося серійне виробництво товарного фургона FAW Tiger V. Нова модель фургона має вантажопідйомність 3,4 тонн та об’єм фургону у 24 кубічних метри.

Читайте також:Яка музика посприяє продуктивній роботі