Київ
24 червня 2020
У Києві після карантину відкрилися ресторани, басейни й кінотеатри — Кличко
Також відтепер можуть працювати також і театри та кінотеатри — з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними.
news-image
У столиці дозволили працювати ресторанам, кафе, басейнам, театрам і кінотеатрам. У разі погіршення епідеміологічної ситуації, Київ ще повернеться до обмежень.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу 24 червня.

Як ви знаєте, уряд дозволив і міська влада, згідно з цим, видала розпорядження про відновлення роботи в столиці: ресторанів (без дитячих кімнат), кафе, басейнів — для індивідуальних тренувань. А також – проведення культурних та мистецьких заходів кількістю до 10 осіб», — сказав Кличко.

За його словами, також відтепер можуть працювати також і театри та кінотеатри — з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними.

Кличко уточнив, що комісія з надзвичайних ситуацій прописала регламенти та умови, за яких можуть працювати ці заклади. Водночас місто контролюватиме дотримання правил роботи всіма закладами.

Підкреслю: в разі погіршення епідеміологічної ситуації Київ повернеться до обмежень. Сьогодні кожен повинен розуміти, що треба берегтися, дотримуватися елементарних правил: маска в транспорті та в публічних місцях, дезінфектори, соціальна дистанція», — підкреслив очільник Києва.

Напередодні повідомлялося, що столичним закладам громадського харчування дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях.

Перед цим у межах послаблення карантину Кабінет міністрів із 5 червня дозволив закладам харчування повноцінно відновити роботу. Водночас у Києві та деяких інших областях, які не відповідали критеріям послаблення карантину, заклади могли приймати відвідувачів лише на літніх терасах або отримувати замовлення «з собою».

В Україні за 23 червня зафіксували 940 нових випадків COVID-19 — це найбільша кількість з початку епідемії в Україні. Також за добу 453 людини одужали, а 16 — померли від ускладнень.

Також повідомляли, що 5 міст України потрапили у європейський бізнес-рейтинг.