Події
25 червня 2020
В Україні стартувало ЗНО, перше тестування – з математики
Аби уникнути скупчення біля входу до пункту тестування, допуск учасників розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50.
news-image
Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочинається 25 червня.

За даними Міністерства освіти і науки, на основну сесію ЗНО зареєструвалися 379 493 учасники, які обрали 1 227 154 тестування.

Сьогодні абітурієнти складатимуть тест з математики. Для його проходження зареєструвалися 186 072 особи, для яких створено 12 618 аудиторій у 795 пунктах тестування, інформують в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Аби уникнути скупчення біля входу до пункту тестування, допуск учасників розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. У запрошенні-перепустці зазначено проміжок часу, протягом якого учасникові ЗНО рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску, яка передбачає проходження термометрії й ідентифікації учасників ЗНО.

ЗНО на Буковині

ЗНО школа 78

ЗНО Київ 2020

ЗНО – математика 2020: список вимог, правила поведінки

Для входу у пункт тестування учасник/учасниця має обов’язково подати три документи: оригінал Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання; паспорт або інший документ, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті; запрошення-перепустку для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке потрібно роздрукувати з інформаційної сторінки.

У разі непред’явлення Сертифіката; документа, що посвідчує особу; нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документа (для осіб, які пред’являють документ, оформлений іноземною мовою), або за умови надання копій цих документів чи електронної версії ID-картки у мобільному застосунку «Дія» абітурієнта, або запізнення учасника/учасницю не допустять до пункту ЗНО, наголошують в УЦОЯО.

Учасникам тестування радять мати з собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які абітурієнт зможе покласти на свій робочий стіл і за потреби скористатися.

Під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.

Учасникам ЗНО під час проходження тесту з математики заборонено користуватися лінійкою, олівцем, циркулем, калькулятором тощо.

Наступне ЗНО відбудеться 30 червня - це буде тестування з української мови та літератури, потім 2 липня - з фізики, 6 липня - з іспанської, німецької та французької мов, 7 липня - з англійської мови, 9 липня - з історії України, 13 липня - з біології, 15 липня - з географії та 17 липня - з хімії.

Водночас, у зв'язку з надзвичайною ситуацією через ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях УЦОЯО радить учасникам ЗНО з цих регіонів скласти тестування в додаткову сесію ЗНО.

Додаткова сесія ЗНО має пройти з 23 липня по 11 серпня.

Міністерство освіти та науки спільно з ЮНІСФ, Посольством Швейцарії в Україні та групою “Нафтогаз України", забезпечили всі пункти тестування необхідними засобами індивідуального захисту та дезінфекції. Було закуплено та доставлено в області 3 млн 230 тис. 104 медичні маски, 3 250 безконтактних термометрів, 11 630 комплектів захисту для медиків, 104 382 літри антисептиків і 28 100 літрів дезинфікуючих засобів для обробки поверхонь.

Загалом до проведення ЗНО залучено 242 тис. 650 працівників і 11 630 медиків.

Читайте також:У МОН спростували перехід шкіл на дистанційну форму навчання з 1 вересня