Україна
26 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

В Україні розглядають можливість будівництва нового великого морського порту

Новий порт хочуть побудувати в акваторії Березанського лиману Очаківського району Миколаївської області. Інтермодальний порт, який планує побудувати комерційна структура, може стати одним з найбільших на Чорному морі. За задумом авторів проєкту, об’єкт має стати найбільшим глибоководним портом на Чорному морі, а також інтермодальним хабом, де перетинатимуться морський, річковий, залізничний транспорт і навіть може бути побудований вантажний аеропорт.

Apple Watch тепер слідкуватиме за тим, як ви миєте руки

Компанія Apple представила оновлення для операційної системи watchOS 7, на якій працює годинник Apple Watch. Найцікавіша функція оновлення - Apple Watch тепер розуміють, коли ви миєте руки і показують, як довго це ще потрібно робити. Запуск функції викликаний коронавірусом і тим, що миття рук - одне з головних побажань всіх лікарів для протидії поширення вірусу. Тепер співати пісеньки не потрібно, достатньо подивитися на екран Apple Watch.

Вперше в історії України відбудеться Всеукраїнський з’їзд авіабудівників

27 червня у Харкові вперше в історії України відбудеться Всеукраїнський з’їзд авіабудівників. Участь у заході візьмуть представники провідних підприємств авіапромислової галузі, зокрема ДК «Антонов», АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», компанія FED (АТ «ФЕД»), ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», та інші.

На Всеукраїнському з’їзді будуть розглянуті питання про поточну ситуацію на підприємствах галузі та перспективи збереження і розвитку авіаційної промисловості України. До участі в роботі Всеукраїнського з'їзду авіабудівників запрошені перші особи держави.

В Україні знову працюватимуть кінотеатри

Кінотеатри можуть розпочати свою роботу з 2 липня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 25 червня. Міністр охорони здоров'я зазначив, що функціонувати заклади зможуть лише з дотриманням певних санітарно-епідемічних умов.

В Україні проведуть інвентаризацію лісів вперше з 1996 року

В Україні проведуть інвентаризацію лісів вперше з 1996 року. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний законопроект №2379. Підписаний закон вносить зміни до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів. Завдяки національній інвентаризації лісів ми отримаємо повну та оновлену інформацію про фактичну лісистість держави, запас деревини в лісах та її технічну придатність. Також можна буде зайти на сайт національної інвентаризації лісів та відстежувати зміни в рості дерев на певній інвентаризаційній ділянці, оцінити стан лісів загалом в Україні.

Вийшов офіційний трейлер першого козацького вестерну

В Україні презентували офіційний трейлер серіалу «Козаки. Абсолютно брехлива історія». Кінець 16 століття, звичайний селянський парубок Іван краде коштовності в московського царя, аби викупити з турецького полону свою матір. Втім план не вдається, хоча зрештою з’ясовується, що він вкрав магічну сережку – запоруку московської влади. Артефакт потрапляє на Січ і її носить у вусі Кошовий oтаман

З Києва до Одеси курсуватиме додатковий швидкісний поїзд

Укрзалізниця на час літніх відпусток та у зв’язку з послабленням карантинних заходів призначає додатковий швидкісний поїзд Інтерсіті/Інтерсіті+ №761/762 сполученням Київ – Одеса – Київ. За інформацією, поїзд курсуватиме щоденно з 1 липня по 31 серпня. Поїзд вирушатиме зі станції Київ-Пасажирський о 06:19 та прибуватиме до Одеси о 14:01 із зупинками на станціях.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

 

У Вінниці завершили встановлення майданчика для занять вуличним спортом. На його будівництво витратили майже мільйон гривень. 

Українець Антон Трофімов самотужки виготовив унікальний за розміром та звучанням фагот.

П’ять великих українських міст, а саме Львів, Харків, Київ, Дніпро і Одеса потрапили в рейтинг міст Європейського Союзу, найбільш сприятливих для ведення бізнесу,

Читайте також:Дайджест головних новин за 24 червня