Події
26 червня 2020
В Україні розгортають лікарні другої хвилі через зростання кількості хворих COVID-19
Шмигаль поскаржився, що в інших країнах з адаптивним карантином кількість хворих не зростає, а тримається на помірному рівні.
news-image

Через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус Україні починають розгортати лікарні другої хвилі для приймання інфікованих.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Розпочинаємо розгортати лікарні другої хвилі для приймання хворих на коронавірус. Сьогодні зафіксований черговий антирекорд — майже тисяча нових випадків», — написав він 25 червня у Telegram-каналі
Завантаженість лікарень значно збільшилася. Це означає, що ми увійшли в серйозну хвилю захворюваності», — додав прем’єр.

Він також закликав українців дотримуватися карантинних заходів, аби владі не доводилося знову «закривати країну на жорсткий карантин».

Українські медики та епідеміологи кажуть нам про одну головну причину: люди перестали дотримуватись обмежень, а місцева влада не наважується ці обмеження посилювати. Як наслідок — бачимо значне зростання захворюваності у відповідних областях», — зазначив прем’єр.

Також Шмигаль поскаржився, що в інших країнах з адаптивним карантином кількість хворих не зростає, а тримається на помірному рівні.

Тож якщо ми хочемо вберегти економіку та не закривати країну на жорсткий карантин, єдиний шлях — разом дотримуватися обмежень, що запропоновані в адаптивній моделі. Це маски, дезінфекція та соціальна дистанція», — підсумував він.

Нагадаємо, станом на ранок 26 червня в Україні 41 117 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1086 летальних, 18 299 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1109 нових випадків. Загалом проведено 620624 тестування методом ПЛР.

Також повідомляли, що в Україні стартувало ЗНО, перше тестування – з математики.

Читайте також:Apple Watch тепер слідкуватиме за тим, як ви миєте руки