Події
26 червня 2020
З'їзд ГО «Стоп корупції» в Києві. Подробиці події
У Києві відбувся з’їзд ГО «Стоп корупції» з нагоди прийдешніх виборів.
news-image

У Києві урочисто розпочався з‘їзд осередків ГО «Стоп корупції» з нагоди місцевих виборів-2020. Основна мета – проведення робочих тренінгів, присвячених підготовці регіональних активістів у рамках громадської ініціативи «Стоп політичній корупції» для здійснення моніторингу та висвітлення порушень виборчого законодавства на місцях.

Для чого ми тут сьогодні зібрались? Дух єднання, єдиної родини – дуже важливо відчувати одне одного. Ми врахували всі обмеження у зв'язку з карантином. Ситуація в Україні – досі турбулентна, і ніхто не може сказати, що буде завтра. Дуже важливо відчувати єдність та щоб наша взаємодія була ефективна. Сьогодні ми говоримо про місцеві вибори – це найближчий виклик, який на нас чекає. Ми пройшли певний рубіж та дійшли висновку, що не будемо заперечувати, якщо хтось висуне свої кандидатури до місцевих рад. З урахуванням принципів та духу нашої організації, ми готові підтримати», — зазначив під час урочистого відкриття координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала.

Під час урочистої частини у програмі зібрання виступали експерти та політологи. Основна тема обговорення — місцеві вибори. Зокрема, до яких порушень виборчого законодавства варто готуватись та чи існує ризик перенесення всенародного голосування. Додамо, що у заході брали участь представники проєкту з понад 40 міст України та районів столиці.

Також сьогодні провели круті тренінги для підготовки регіональних активістів у рамках громадської ініціативи «Стоп політичній корупції».

Напередодні волевиявлення і в день виборів вони будуть моніторити та висвітлювати порушення виборчого законодавства на місцях.

Були присутні представники Міністерства Внутрішніх Справ та Укравтодору.

Також виступали представники з Донеччини, які є волонтерами та учасниками АТО.

Роман Бочкала зазначив, що для громадської організації «Стоп корупції» найважливіше - це осередки, які діють по всій країні. І ось уже 5 років здійснюється діяльність даної ГО.

На з‘їзді були присутніми представники з Коростеня, Броварів, Вишгорода, Білої Церкви, Житомира, Генічеська, Херсона, Рівного, Ізюму, Львова, Сум, та багатьох інших міст нашої країни. На сьогодні загалом організація нараховує 69 представництв.

Богдан Хмельницький, співзасновник та координатор ГО "Стоп корупції" розповів, як створили дану ГО. 

5 років тому почав зароджуватись наш рух. Тоді я сам як юрист, на жаль, зіштовхнувся з проблемою корупції в правоохоронних органах. І тоді прийшло розуміння, що з цим потрібно боротись. Тоді з'явилась організація “Стоп корупції”. Тепер ми розгалужені у країні. Пропоную спільно тренуватись та набиратись знань у боротьбі з корупцією», — зазначив Богдан.

Також був присутній голова "Стоп Корупції" Львова.

Представник Черкащини ГО "Стоп Корупції" Борис Холоденко.

Представниця Сумщини.

Глава ГО "Стоп Нелегал" Шинкаренко Денис.

Координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала зазначив, що у місцевих виборах-2020 частина з осередків братиме участь.

Можливо, хтось бачить себе депутатом селищної чи міської ради, наприклад – ті люди, які тривалий час боролись та завоювали авторитет та стали лідерами громадської думки. Не можна все життя стояти біля вікон чиновників та стукати до них у двері", - додав Роман.

Роман Бочкала запевнив, що ті представники «Стоп корупції», хто виявить бажання взяти участь у місцевих виборах, отримають повну підтримку від ГО. 

Організатори ГО «Стоп корупції» розповідають, що закони в Україні не виконуються, норми - ігноруються, або просто робиться усе щоб не виконувати чинне законодавство. Ідея ГО «Стоп корупції» полягає в тому, щоб слідкувати за виконанням і дотриманням законів. Також необхідно налагоджувати співпрацю з контролюючими органами та перевіряти їхню діяльність. 

Важливою умовою успішної роботи ГО «Стоп корупції» є співпраця та взаємодія між представництвами та осередками ГО по країні.

Усі наші учасники, журналісти, правозахисники, юристи, аналітики тісно співпрацюють та допомагають один одному", - зазначили організатори

Радимо почитати: Вивчення історії корупції в Україні | NBC News Now. Вперше українською.

Раніше писали: Поки у регіонах вмирають люди, “рішали” із МОЗу на приватних авто вивозять тести на коронавірус.

Читайте також:НАБУ затримало главу Кіровоградської ОДА: вимагав 1,8 млн гривень