Політика
27 червня 2020
Угорщина готова відправити в Україну інженерні війська для подолання наслідків паводків
Цей батальйон спеціалізується на виконанні завдань під час стихійних лих
news-image
Угорщина заявила про готовність відправити до України інженерний батальйон для допомоги у подоланні наслідків паводків у західних областях.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, пише «Є!».

Йдеться про міжнародний інженерний батальйон «Тиса» (TISZA), в якому крім угорських є румунські, словацькі та українські частини.

Цей батальйон спеціалізується на виконанні завдань під час стихійних лих, зокрема на евакуації людей, обладнання та майна, забезпеченні технічного обслуговування та експлуатації гуманітарної допомоги, участі у відновленні доріг і гідротехнічних споруд, розчищенні завалів.

Ми запропонували допомогу нашим сусідам для успішного захисту та відновлення, — написав Сіярто.

Крім цього, віце-прем'єр Ольга Стефанішина розповіла «Інтерфакс-Україна», що уряд звернувся до інших підписантів угоди щодо створення батальйону — Румунії та Словаччини.

Після проведення відповідних чотиристоронніх консультацій і схвалення відповідного рішення державами-підписантами, Україна, згідно із направленим запитом, очікує розгортання багатонаціонального інженерного батальйону «Тиса» на території регіонів, які найбільше постраждали від «великої води, — сказала вона.

Як ми писали раніше, президент України Володимир Зеленський попередив водіїв вантажівок, що до контролю за дотриманням норм завантаження автомобілів по всій країні залучені Нацполіця і Служба безпеки

Читайте також: Повені на Заході України: понад 7,7 тис. будинків залишаються підтопленими