Події
27 червня 2020
Під Офісом президента влаштували мітинг за правове врегулювання обігу канабісу
Учасники мітингу вимагають від влади підтримати правове врегулювання обігу канабісу
news-image
У Києві біля Офісу президента України влаштували акцію «Наше право — жити без болю!», яку організувала ініціатива «Конопляний Марш Свободи» разом із декількома пацієнтськими, ветеранськими та молодіжними спільнотами та політсилами. Учасники мітингу вимагають від влади підтримати правове врегулювання обігу канабісу та його похідних для наукових і медичних потреб.

Про це повідомляє кореспондент hromadske, пише «Є!».

Співорганізаторами акції стали Українська спільнота людей з розсіяним склерозом, Всеукраїнське об’єднання людей із наркозалежністю, спільноти «Афіна. Жінки проти раку», «Ветерани за медичний канабіс», організації «Міські Ініціативи та Суспільні Трансформації», «Українські Студенти за Свободу», клуб Otel’ і партії «Демократична Сокира» та «Партія Зелених».

Учасники мітингу закликають президента, уряд і парламент вжити заходів для якомога швидшого надання важкохворим пацієнтам доступу до препаратів на основі медичного канабісу. Також вони вимагають звіту щодо провалу запровадження Стратегії державної політики щодо наркотиків — а саме її складової, яка передбачає наукові дослідження канабіноїдів.

Музичний супровід акції забезпечив клуб Otel’ — на акції виступають музиканти та діджеї Tofudj, Nastua Vogan, Spekulant (Kostya Lobanov, Alex Savage) dj Borys. 

Як ми писали раніше, вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому голові Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрію Балоню

Читайте також: Viber припиняє будь-які ділові відносини з Facebook