Україна
29 червня 2020
На кордоні з Угорщиною повністю відновили роботу чотири пункти пропуску
Можливістю перетнути кордон у цих пунктах пропуску уже скористались 625 людей.
news-image

З 29 червня на кордоні із Угорщиною відкрилися чотири пункти пропуску. Станом на 8:00 можливістю перетнути кордон у них уже скористались 625 людей. При проїзді транзитом не потрібно проходити карантин, але є певні умови.

На українсько-угорському кордоні з 1:00 29 червня повністю відновили роботу чотири пункти пропуску, повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

Зокрема, працюють такі пункти пропуску:

Вилок – Тисабеч;
Лужанка – Берегшурань;
Косино – Барабаш;
Дзвінкове – Лонья.

Станом на 8:00 29 червня можливістю перетнути кордон у цих пунктах пропуску уже скористались 625 людей. В’їхали на територію України 185 осіб, виїхали з неї – 440.

Що цьому передувало

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто після зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою заявив про відкриття п'ятьох пунктів пропуску.
Станом на 25 червня працював лише один КПП "Тиса".

Як українцям в'їжджати до Угорщини

Громадяни мають надати згоду на перевірку на наявність COVID-19 та не мати ознак підозри на інфекцію. Нові правила в'їзду на територію Угорщини з України оприлюднив пресцентр ДПСУ.

Угорщина відновила пропуск через кордон пасажирських автобусів, а своїх співвітчизників пропускає на в’їзд без необхідності проходити карантин.
На карантин не відправляють громадян України, які в’їжджають у 30-кілометрову зону.
Від них не потребуватимуть додаткових підтверджуючих документів для в’їзду, але вони повинні залишити територію Угорщини протягом 24 годин.

Крім того, в’їзд на територію Угорщини з метою транзитного проїзду дозволяється цілодобово за наявності в особи:

документа про постійне місце проживання,
дозволу на перебування,
посвідки на проживання,
візи на тривале працевлаштування,
іншого документа, що підтверджує право на тривале перебування у країні призначення, виданого офіційним органом цієї країни.

Черги на кордоні 25 червня

Місцеве видання Мukachevo.net писало про масові черги на КПП "Тиса". Як зазначають у коментарі прикордонники, на виїзд з країни до Угорщини на пункті пропуску стояли понад 200 авто у черзі. Такою ж великою черга на кордоні була і протягом 24 червня.

Швидко пропускати всіх подорожувальників прикордонники не встигали, адже для перетину кордону на Закарпаття їдуть люди зі всієї країни.

Черги на КПП "Тиса" – дивіться відео