Події
30 червня 2020
Уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії
На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими.
news-image

Львівщина десятий день лідирує за кількістю хворих на коронавірус. За останню добу там виявили 143 нові випадки, троє людей померли. Про це доповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського, пише пресслужба Офісу Президента України.

На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться оминути найгірший сценарій. Але медицина має бути готовою до всього», – сказав Володимир Зеленський.

Уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. Зараз наявні ліжка для майже 30 тисяч хворих, а апаратів ШВЛ використовується небагато, вони є в достатній кількості.

У Кабміні також наголосили, що поки не збираються відновлювати роботу дитячих таборів.

Також Президенту доповіли щодо ситуації на Прикарпатті та про міжнародну допомогу потерпілим. Зокрема, з Італії прибув перший літак з допомогою постраждалим від повені – це човни, помпи, спеціальні костюми.

Нагадаємо, станом на 30 червня в Україні зафіксовано ще 706 заражених коронавірусом. Найбільше нових випадків виявили в Львівській, Закарпатській, Рівненській та Одеській областях.

Також ми повідомляли, що у Рівному через стрімке поширення COVID-19 переповнені медзаклади, а від ускладнень захворювання "помирає кожен десятий" пацієнт. Про це заявили місцеві медики у відеозверненні.

До речі, кордони ЄС залишаться закритими для українців і після 1 липня. Україна вийшла за межі, які може встановити Єврокомісія для держав, мешканців яких пускатимуть як туристів до Шенгенської зони.

Читайте також:Українським школам треба готуватись до дистанційного навчання з 1 вересня - РНБО