Суспільство
30 червня 2020
Аеропорт «Київ» скорочує половину співробітників, щоб урятуватися від банкрутства
Міжнародний аеропорт "Київ" розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників на тлі глибокої кризи.
news-image

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) починає поетапне скорочення своїх працівників задля уникнення банкрутства. Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

Міжнародний аеропорт "Київ" розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що призводить до різкого падіння авіаперевезень і зниження пасажиропотоку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в аеропорту працює близько 2 тис. осіб. У суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, ще 8 тис. співробітників. Керівництво планує скоротити 50% персоналу, у тому числі висококваліфікованих фахівців галузі.

Аеропорт "Київ" - це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн пасажирів і 30 000 рейсів в рік. Це другий за кількістю відрахувань у бюджет Києва платник податків серед комунальних підприємств міста. Банкрутство аеропорту "Київ" буде мати катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки та ринку праці в цілому", - зазначило керівництво.

Раніше команда міжнародного аеропорту "Київ" записала відеозвернення до керівництва країни, в якому попросила про допомогу та заявила, що ця криза може стати останньою.

З початку карантину аеропорт втратив весь пасажиропотік і майже всі доходи. При цьому продовжує зазнавати витрат на утримання інфраструктури, безпеки польотів, виплату податків і кредитів.

Нагадаємо, більше 80% працівників хочуть перейти на віддалену роботу після скасування карантину. Повернутися в офіс хочуть представники роздрібної торгівлі, юридичного та транспортно-логістичного секторів.

Також стало відомо, що уряд планує запровадити нову пенсійну реформу, яка запрацює з 2021 року. ЗМІ запевняють, що у ній зокрема передбачать скасування пільгових пенсій. Мовиться про тих, хто може достроково виходити на пенсії. Усе через те, що наразі бракує грошей, аби забезпечити всіх українських пенсіонерів гідними пенсіями.

Як ми повідомляли, у середні червня українці активізували пошук роботи за кордоном. Це відбувається на тлі помірного зростання попиту на робочу силу та відкриття кордонів. Як зазначається в огляді, кількість нових вакансій та резюме в середині України продовжила зростання у більшості секторів та міст, однак попит на робочу силу залишається слабшим порівняно з докарантинним рівнем.