Події
1 липня 2020
За місяць фотофіксації ПДР водії сплатили 31 мільйон гривень штрафів
У МВС кажуть про зниження кількості перевищень швидкості руху вчетверо.
news-image

У Міністерстві внутрішніх справ підсумували роботу першого місяця роботи системи фото-відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Загалом, до бюджету надійшов уже 31 мільйон гривень сплачених штрафів.

Про це розповів директор департаменту комунікацій зі ЗМІ МВС Артем Шевченко у Facebook. Також Шевченко каже про зниження кількості перевищень швидкості руху вчетверо.

     

Було 57880, стало 13325. Сплачено порушниками вже 31 млн гривень. Але головне не штрафи, а профілактика порушень. Сьогодні 1 липня водії вже скидають швидкість вчетверо частіше ніж 1 червня. А значить є шанс наприкінці року зменшити кількість загиблих на автошляхах, яких минулоріч було 3454", - наголосив Шевченко.

Як стало відомо, відсьогодні, з 1 липня, в Україні посилюється покарання за водіння транспортних засобів у нетверезому стані. Це передбачає закон № 2617-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень", який набуває чинності 1 липня.

Нагадаємо, за червоні покажчики повороту почали штрафувати на 425 грн. Якщо у вашого автомобіля покажчики повороту не жовтого, а червоного кольору, то правоохоронці можуть в будь-який момент вас оштрафувати.

Також стало відомо, що у Києві один і той самий автомобіль перевищив швидкість 12 разів за добу. Загалом за добу камери зафіксували 45 автомобілів, які рухались зі швидкістю більш ніж 170 кілометрів на годину.

Читайте також:Уряд запровадив штрафи за відсутність масок у громадських місцях