Події
3 липня 2020
В Києві протестують проти примусової вакцинації
Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій.
news-image

Зараз в Києві під стінами МОЗ проходить Всеукраїнська акція "За сім'ю! За права дитини! Проти медичної тиранії". Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій.

Організатором акції виступає ГО "Вакцинація: Вільний вибір" з юридичною адресою в м.Одеса.

Розпочалась акція об 11 годині.

Активісти протестують проти законопроєкту № 3625 від 10.06.2020, який наразі опрацьовується в комітеті, та проти довідки форми №026 «Медичний висновок про допуск/недопуск дитини/абітурієнта до відвідування закладу освіти, оздоровлення та відпочинку». Без такої довідки дитину не прийматимуть в садок чи школу, а видається вона тільки дітям, які мають усі щеплення. 

За словами активістки, даний законопроєкт дозволяє лікарям вирішувати робити щеплення дитині чи ні. Батки не будуть в праві приймати таке рішення.

Активісти закликають і наголошують на тому, щоб був вільний вибір людини вакцинуватись чи ні, а не насильницьке медичне втручання, яке може призвести до каліцтва або ж навіть до смерті, за які ніхто ніколи не ніс і не несе відповідальності. 

Цього разу немає мітинг-мобіля, але присутні підготували плакати з різними слоганами. Активісти впевнені, що виганяти зі школи невакцинованих дітей - це булінг. 

Учасники акції наголошують: вони протестують не проти самої вакцинації, а проти примусу до неї.

За словами активістки, немає наукових підтверджень, що інфекція розповсюджується від нещеплених дітей, а через масову вакцинацію у дітей з’являється колективний імунітет.

  

Спостерігаємо порушення умов карантину і соціальної дистанції.

Люди знаходяться на близькій відстані один від одного та не мають масок. 

За словами активіста, примус до вакцинації у вигляді обмеження права на освіту та працю є неприпустимим у правовому суспільстві і означає порушення прав людини: право на особисту недоторканність, право на вільне пересування, право на вільний вибір місця і способу навчання тощо.

    

Зазначимо, що ідентичні акції проходять зараз у Харкові, Одесі та Херсоні.

На акції також присутні представники різних релігійних конфесій. Активістка зауважила, що їх підтримують і християни, і мусульмани, і люди, які не належать до жодної релігійної організації, адже проблема глобальна і страждають всі, незалежно від віросповідання. 

Присутні представники більшості регіонів Укріїни. Є люди з Одеси, Вінниці, Хмельницького, Житомира, Полтави, Львова, Івано-Франківська та інших міст України. 

Нагадаємо, в Україні починають випробування вакцини проти коронавірусу COVID-19.

Раніше в Україні змінили протипоказання до вакцинації: що треба знати.

Читайте також:Один з найпоширеніших типів жіночого раку може зникнути