Суспільство
6 липня 2020
На Львівщині будуватимуть величезний гірськолижний курорт на 300 гектарів
Процес виділення землі уже на завершенні, а будівництво курорту має розпочатись уже в 2021 році.
news-image

На Львівщині на території Славської ОТГ з’явиться масштабний гірськолижний курорт, будівництво почнуть зі сторони села Верхня Рожанка. Про це повідомляє zaxid.net.

Процес виділення землі уже на завершенні, а будівництво курорту має розпочатись уже в 2021 році. На будівництво компанії львівського бізнесмена та власника корпорації OKKO Group виділили понад 300 гектарів землі на території Славської ОТГ.

Відомо, що будівництво комплексу почнеться на північному схилі гори Захар Беркут з боку села Верхня Рожанка. Під гірськолижний курорт планують задіяти гори Тростян, Погар, Високий Верх, Чорна Ріпа та Захар Беркут, де буде за різними даними від 50 до 75 км гірськолижних трас. Загальний термін реалізації проекту становить три-п’ять років, обсяг інвестицій — близько 500 млн доларів.

Будівництво курорту мало розпочатись у 2018-2019 роках, однак через тяганину із документами його постійно відкладають. 

Голова Славської ОТГ Володимир Бега повідомив ZAXID.NET, що процес виділення земельних ділянок під будівництво курорту уже на завершені. Однак фактичне будівництво курорту почнеться не раніше 2021 року. Зараз інвестор розробляє детальний план території.

Є технічні проблеми, бо міняються детальні плани і робочий проект, де мають бути витяги, нижні базові станції і тому так все відкладається. Я думаю, що цього року це вже завершиться і в наступному році почнуть земляні роботи по будівництву озер, які потрібні для запасу води», – повідомив Володимир Бега.

За словами Беги, інвестор ще досі не оприлюднив кінцевий робочий проект запланованого курорту.

Є наразі передпроектні пропозиції, згідно з якими відбувається виділення земельних ділянок. Попередньо було анонсовано біля 50 км трас. Але це тільки траси, але треба ще подати площі під озера, під нижні, верхні станції, парковки тощо. Тому воно назбирується», – каже голова Славської ОТГ.

Як відзначили в ОТГ, на початку 2017 року кілька компаній з групи ОККО змінили місце реєстрації на Славське і почали сплачувати усі податки в селищі. Саме завдяки приходу великого інвестора Славська ОТГ щомісяця отримує 3-4 млн грн. У рейтингу найуспішніших громад області від ЛОДА Славська ОТГ у 2020 році посіла перше місце.

Нагадаємо, експорт українського морозива зріс майже вдвічі. Зазначається, що імпорт морозива за вищевказаний період склав 73 тонни на млн 573 тис.

Як ми повідомляли, вперше показали дизайн українського вантажного електровелосипеда. В українській компанії Delfast, що працює над створенням триколісного вантажного велосипеда, поділилися новими подробицями проекту.

До речі, Житомир отримає 375 000 євро гранту на розвиток електротранспорту. У Житомирі ратифікували фінансову угоду між Німецьким державним банком розвитку «Кредитна установа для відбудови» (KfW) та комунальним підприємством «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради».

Стало відомо, що Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на вихідні. Під час проїзду залізничним транспортом потрібно перебувати на вокзалах, платформах та поїздах виключно в захисних масках, користуватися санітайзерами для рук, дотримуватися соціальної дистанції не менше 1,5 м.

Читайте також:Роботизована молочна ферма на Вінничині розвиває туризм