Події
6 липня 2020
Помилки в роботі авіакомпаній: у МЗС пояснили затримання українців в аеропорту Афін
Інцидент стався через певні помилки в роботі двох авіакомпаній, а тому забезпечення харчуванням і транспортування додому затриманих громадян буде здійснено за рахунок авіаліній.
news-image

Затримання українців в аеропорту Афін сталось через помилки в роботі авіакомпаній Ryanair і Wizz Air.

Про це заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив під час брифінгу, передає РБК-Україна.

Єнін зазначив, що інцидент стався через певні помилки в роботі двох авіакомпаній, а тому забезпечення харчуванням і транспортування додому затриманих громадян буде здійснено за рахунок авіаліній.

За його словами, сьогодні МЗС проінформує всі авіалінії, які працюють в Україні, про необхідність ретельно дотримуватися правил.

Нагадаємо, в аеропорту Афін затримали 17 українців через заборону на в'їзд до ЄС. Їх відправили до ізолятора без їжі та води. Українці прилетіли до Афін ввечері 4 липня рейсами авіакомпанії Ryanair, який вилетів о 18:00 з «Борисполя», та WizzAir, який вилетів о 18:45 з «Києва».

Також стало відомо, що МАУ закрила продаж квитків на більшість міжнародних рейсів до 1 серпня. Авіакомпанія намагається запобігти очікуванням пасажирів та скасуванню незавантажених рейсів.

До речі, рейси з міжнародного аеропорту "Київ" відновлюються уже з 16 червня. Про свою готовність відновити міжнародні рейси з 16 червня з аеропорту "Київ" повідомили авіакомпанії Belavia, LOT, WizzAir, рейс до Запоріжжя готова виконувати авіакомпанія Мотор Січ.

Читайте також:У Мукачеві обстріляли з гранатомета відпочинковий комплекс