Світ
6 липня 2020
В Іспанії знову впроваджують обмеження і закривають пляжі через пандемію коронавірусу
Понад 50 пляжів закриті в Андалусії, з них майже 30 - у Малазі.
news-image

Влада Іспанії закрила десятки популярних пляжів через побоювання поширення коронавірусної інфекції, повідомляють європейські ЗМІ, пише Інтерфакс Україна.

Зокрема, понад 50 пляжів закриті в Андалусії, з них майже 30 - у Малазі. Багато з них, як очікується, відновлять роботу цього тижня.

До такого кроку місцева влада вдалася після того, як у вихідні пляжі були переповнені, а соціальне дистанціювання на них не дотримувалося.

На тлі ситуації з поширенням коронавірусу в розташованому на північному заході Іспанії регіоні Галісія повернули деякі нещодавно скасовані обмеження. Так, в одному з прибережних районів жителям заборонено виїжджати в інші частини країни. Крім того, там упроваджено обов'язкове носіння масок і заборонено зустрічі чисельністю більше ніж 10 осіб. Барам і ресторанам необхідно на 50% знизити заповнюваність.

Минулої суботи в Каталонії також упровадили обмежувальні заходи. Понад 200 тис. осіб у районі Сегріа відправлені на карантин, їм не дозволено здійснювати поїздки до інших міст.

Такі заходи впроваджуються на тлі збільшення приросту нових випадків захворювання коронавірусом у країні. За час пандемії в Іспанії виявили загалом близько 300 тис. випадків зараження, понад 28 тис. осіб померли.

Нагадаємо, у США глобальний антирекорд пандемії коронавірусу: Трамп пояснив чому. Щоденні дані по США в кінці четверга склали 55 274 випадків, перевищивши попередній одноденний рекорд в 54 771 випадків, встановлений Бразилією 19 червня.

Як стало відомо, Польща відновила карантин для авіапасажирів з України. Україну вилучили з переліку країн поза межами Євросоюзу, з аеропортів яких пасажири мають право в’їжджати на територію Польщі без обов’язкового карантину.

Також стало відомо, що на Волині посилюють карантин у зонах відпочинку. В області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм.

Читайте також:Прикордонники назвали умови для перебування іноземців в Україні під час карантину