Суспільство
7 липня 2020
Гарні новини
Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Полтавський музей вчитиме добувати глину і ліпити горщики, щоб привабити туристів 

На Полтавщині з’явиться етносело “Гончарія” в Малих Будищах. Це новий підрозділ Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, про це повідомляє пресслужба закладу в Facebook.

Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному активно працює над створенням нового, унікального, надзвичайно цікавого, історичного з елементами краєзнавства музейного підрозділу – Музею малобудищанського гончарства (Етносело “Гончарія”). Музей знаходиться на території одного з найбільших гончарних осередків опішненського гончарного району в селі Малі Будища”, – йдеться в повідомленні.

 На Львівщині будуватимуть величезний гірськолижний курорт на 300 гектарів

На Львівщині на території Славської ОТГ з’явиться масштабний гірськолижний курорт, будівництво почнуть зі сторони села Верхня Рожанка

Процес виділення землі уже на завершенні, а будівництво курорту має розпочатись уже в 2021 році. На будівництво компанії львівського бізнесмена та власника корпорації OKKO Group виділили понад 300 гектарів землі на території Славської ОТГ.

Експорт українського морозива зріс майже вдвічі

Україна вже експортувала 2924 тонни морозива та інших видів харчового льоду

“Експорт українського морозива та інших видів харчового льоду в січні-травні 2020 року склав 2924 тонни на $ 6 млн 821 тис.”, – йдеться у повідомленні.

Для порівняння, експорт морозива та інших видів харчового льоду у січні-квітні 2019 року склав 1929 тонн на $ 4 млн 326 тис. 

У Львові розробляють універсальну димову шашку для ЗСУ

 Приватна компанія “НВПП “Спаринг-Віст Центр” почала розробку універсальної великої димової шашки на потреби сухопутних та морських підрозділів ЗСУ.

Зараз у нас триває дослідно-конструкторська робота із розробки великої димової шашки плаваючої, яка буде універсальною, як для суходолу, так і для використання в морі”, – розповів генеральний конструктор “Спаринг-Віст Центр”.

Уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на 2021 рік

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний, 2021 рік.
 
Уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний рік. З 1 вересня МЗП зросте до 5000 грн (+277 грн або +5,9%). З 1 січня 2021 року МЗП зросте до 6000 грн (+1000 грн або +20%). З 1 липня 2021 року МЗП зросте до 6500 грн (+500 грн або +8,3%), — написав Шмигаль.

Києву дозволили послабити карантин

Станом на 6 липня до послаблення карантину не готові вісім областей України, натомість Київ вже відповідає усім критеріям для послаблення.

Зокрема, наразі Закарпатська область перевищує норму за показником завантаженості ліжок (61, 75% за допустимого значення не більше як 50%). Також там вище норми динаміка зростання захворюваності на коронавірус.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

До речі, компанія Ілона Маска стала найдорожчим автовиробником світу. Сам Маск прогнозував, що в 2020 році Tesla вийде на показник у пів мільйона автівок на рік.

Нагадаємо, в Євросоюзі визначилися, яким країнам дозволять в'їзд. З'явився затверджений список країн, яким Євросоюз дав добро на в'їзд у Шенгенську зону з 1 липня.

Раніше ми писали, що Японія буде платити туристам за відвідування країни. Такі субсидії допоможуть мандрівникам покрити до половини добових витрат.

До речі, SkyUp планує відновити міжнародні рейси з липня. З 1 липня 2020 року компанія планує почати польоти в Грузію і Албанію, а з 15 липня - в інші країни, якщо скасування заборон на в'їзд до них будуть проходити відповідно до попередніх домовленостей між країнами.

Читайте також:Де відпочити у Київській області: нестандартні ідеї