Події
7 липня 2020
Російські силовики прийшли з обшуками до кримських татар: є затримані
За підсумками обшуків силовики затримали Еміля Зіядінова та Сейрана Хайретдінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Олександр Сізікова та Вадима Бектемірова. Причини цих затримань наразі невідомі.
news-image

В анексованому Криму російські силовики прийшли з обшуками у помешканнях кримських татар.

Як повідомляє правозахисна організація «Кримська солідарність», обшуки почалися з 4 ранку одночасно в чотирьох районах Криму.

Зокрема силовики прибули за такими адресами: в Бахчисарайському районі — в селі Залізничне до Аліма Суф'янова, в селі Білокамянка до Сейрана Хайретдінова та в селі Севастянівка до Олександра Сізікова; в Червоногвардійському районі — в селищі Октябрьське в будинку Еміля Зіядінова, в Алушті до Ділявера Меметова, в селищі Курци Сімферопольського району до Ісмета Ібрагімова. Зранку стало відомо про обшуки в будинку Вадима Бектімірова, що мешкає в селі Кам'янка Сімферопольського району.

За підсумками обшуків силовики затримали Еміля Зіядінова та Сейрана Хайретдінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Олександр Сізікова та Вадима Бектемірова. Причини цих затримань наразі невідомі.

Адвокат Іслям Веліляєв повідомив в коментарі «Кримській солідарності», що його не допустили в будинок активіста Еміля Зіядінова, коли там проводили обшук.

На мої вимоги, допустити мене до мого підзахисного і бути присутнім при обшуку, співробітники ФСБ взяли мою візитну картку і сказали чекати. Право на захист порушено, мене не допустили до проведення обшуку», — розповів він.

На місцях працюють співробітники центру «Е», ФСБ Криму, спецпідрозділу Росгвардії «Беркута», а також ОМОНу — спеціального поліцейського підрозділу.

Також повідомляли, що у фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Мустафаєва симптоми коронавірусу, меддопомогу йому не надають.

Раніше окупанти також проводили обшуки у кримських татар у Бахчисараї.

Джамала розповіла, як її родину виселили з Криму 18 травня 1944 року.

Читайте також:П’ятьох українців етапували з Росії в окупований Крим