Суспільство
7 липня 2020
Майже чверть українців влітку планує відпочивати за кордоном
Найбільше охочих поїхати до Єгипту - 40% і Туреччини - 36%.
news-image

Майже чверть українців влітку 2020 року планує відпочивати за кордоном, водночас 20% опитаних не бажають проходити обсервацію ні вдома, ні за кордоном, повідомляє Інтерфакс Україна.

За даними дослідження, 45% респондентів планують відпочинок в Україні і лише 14% не планують поїздки взагалі, а 17% мають намір провести відпустку на дачі або будь-яким іншим способом.

Згідно з дослідженням, серед опитаних, які планують відпочинок за кордоном, найбільше охочих поїхати до Єгипту - 40% і Туреччини - 36%. Також у планах українських туристів - Кіпр, Греція, Албанія.

Майже 40% опитаних не мають побоювань щодо подорожей. Водночас 20% побоюються захворіти на COVID-19 у подорожі, ще 20% побоюються не повернуться додому вчасно.

Водночас 72% опитаних підтримують зміни концепції All Inclusive, зокрема щодо використання захисних екранів під час сервірування страв, подачі страв офіціантами, а також збільшення відстані між столами в ресторанах більше ніж до двох метрів.

Дослідження також продемонструвало, що респонденти, які обрали для відпочинку Україну, планують відпочивати в Одесі (30%) або на Закарпатті (30%). Здебільшого вони мають намір знімати кімнати, квартири або будинки і лише 17% планують селитися в готелях.

Половина людей, які обрали відпочинок в Україні, побоюються, що ціна відпочинку в країні не відповідатиме якості. Також респонденти побоюються поганого сервісу та ймовірного скупчення людей.

За даними Rozetka Travel, тиждень відпочинку в липні коштуватиме в Туреччині - від 7940 грн за одну людину за системою All Inclusive, в Єгипті - від 6600 грн (All Inclusive), в Чорногорії - від 8965 грн без харчування на вісім днів.

В опитуванні взяли участь понад 1200 користувачів онлайн-сервісу rozetka.travel і маркетплейсу prom.ua у період із 19 до 24 червня 2020 року.

Нагадаємо, МЗС просить зупинити продаж авіаквитків українцям, яких можуть зупинити на кордоні. У МЗС України раніше заявили, що застряглі в Афінах українці потрапили в таку ситуації з вини авіакомпаній, тому вони мають повернути українців до Києва за свій рахунок.

Як ми писали, в аеропорту Афін затримали 17 українців через заборону на в'їзд до ЄС. Їх відправили до ізолятора без їжі та води. Українці прилетіли до Афін ввечері 4 липня рейсами авіакомпанії Ryanair, який вилетів о 18:00 з «Борисполя», та WizzAir, який вилетів о 18:45 з «Києва».

Також стало відомо, що МАУ закрила продаж квитків на більшість міжнародних рейсів до 1 серпня. Авіакомпанія намагається запобігти очікуванням пасажирів та скасуванню незавантажених рейсів.

Читайте також:На Львівщині будуватимуть величезний гірськолижний курорт на 300 гектарів