Суспільство
8 липня 2020
Гарні новини
Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

В Україні після вихідних подешевшала валюта

НБУ на 6 липня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,17 гривні/долар, тобто гривня після двох днів падіння зміцнилась до долара на 1 копійку у порівнянні з попереднім показником. Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлено на рівні 30,51 гривні/євро, тобто гривня зміцнилась до євро на 15 копійок у порівнянні з попереднім показником. 

Уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на 2021 рік

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний, 2021 рік. Відповідно до розрахунків, збільшення мінімальної заробітної плати стимулюватиме споживчий попит на українську продукцію, дасть змогу привести мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму, який зараз фактично 4,9 тис. грн, та не матиме значного впливу на інфляцію.

Штучний інтелект допоможе правильно вибрати косметику

Дзеркало з доповненою реальністю (AR) в новому флагманському бутіку косметичних послуг Amorepacific, який розташований в Сеулі, дозволяє легко визначити, який відтінок помади або туші більше підходить клієнту, навіть якщо він перебуває в масці. Дзеркало робить фотографію обличчя клієнта і аналізує його, рекомендуючи продукти, які найбільше підійдуть текстурі шкіри, і усуваючи будь-які плями, зморшки або темні кола. Потім клієнти можуть побачити згенероване комп'ютером зображення того, на що вони будуть схожі, використовуючи найрізноманітніші основи, рум'яна, засоби для догляду за очима і помади. На додачу до соціального дистанціювання, керівні принципи уряду Південної Кореї рекомендують покупцям випробувати косметику на руках, а не на обличчях.

У Львові днями розпочнуть зйомки фільму за романом Кузьми Скрябіна

Зйомки фільму за романом Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) «Я, «Побєда» і Берлін» розпочнуться у Львові у липні 2020 року — напередодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся зі знімальною групою фільму, де заявив про користь від зйомок фільму. Фільм «Я, «Побєда» і Берлін» за однойменним романом Кузьми Скрябіна став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Фінансова підтримка зі сторони держави складає 27 млн грн — це 75% загальної вартості виробництва. Роботу над стрічкою розпочали в листопаді 2019 року. Реліз фільму в Україні запланований на грудень 2020 року.

Укрзалізниця вже приймає цифровий студентський із «Дії»

АТ "Укрзалізниця" почала приймати цифровий студентський квиток із мобільного додатку "Дія". У компанії зауважують, що цифровий студентський має такі самі переваги, як і пластиковий оригінал: ідентифікує особу, підтверджує статус студента та надає знижки. Пільговий проїзд надається студентам ВНЗ I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів. Подорожувати зі знижками з е-студентським можна у: загальних і плацкартних вагонах, вагонах 2-3 класу всіх категорій міжміського сполучення, усіх вагонах регіональних поїздів, поїздах приміського сполучення.

Британія виділить £ 100 тисяч на допомогу постраждалим від паводків регіонам України

Велика Британія виділить 100 тисяч фунтів (3 млн 394 тисяч 820 грн) стерлінгів на допомогу регіонам, які постраждали від руйнівних паводків на Заході України. Ця допомога надається у відповідь на заклик української влади до міжнародної спільноти. Окрім забезпечення невідкладних потреб, пов’язаних з паводками, Британія також обіцяє надати підтримку в боротьбі з підвищеним ризиком поширення коронавірусного захворювання COVID-19 серед жителів західних регіонів країни.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Нагадаємо, на Львівщині на території Славської ОТГ з’явиться масштабний гірськолижний курорт, будівництво почнуть зі сторони села Верхня Рожанка

Раніше ми писали, що Японія буде платити туристам за відвідування країни. Такі субсидії допоможуть мандрівникам покрити до половини добових витрат.

Читайте також:Експорт українського морозива зріс майже вдвічі