Україна
8 липня 2020
Українці працюють над запуском у США ракети-носія «Антарес»
Після двотижневого карантину в США група у повному складі приступила до виконання робіт за програмою.
news-image

Українські фахівці працюють над підготовкою до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес» згідно з графіком. Про це повідомили у пресцентрі Ради національної безпеки та оборони України.

Зазначається, що у квітні цього року група співробітників ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» і НВП «Хартрон-Аркос» ЛТД відбули до США для участі у роботах з підготовки до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес», якою вже у вересні цього року планують доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію на замовлення NASA.

Після двотижневого карантину в США група у повному складі приступила до виконання робіт за програмою.

19 червня 15 фахівців, які брали участь в електровипробуваннях першого ступеня ракети-носія «Антарес» в центрі космічних запусків на о. Уоллопс, повернулися в Україну, один залишився у США для виконання планових робіт”, – зазначили у РНБО.

На початку липня до США прилетіли ще двоє українських фахівців, і ближчим часом очікують на прибуття ще трьох спеціалістів з системи контролю заправки.

Нагадаємо, українці два тижні зможуть спостерігати парад планет. Явище повторюється через 170 років. Починаючи з 4 липня в нічному небі можна буде побачити Марс, Юпітер і Сатурн, а вранці - Венеру.

Як стало відомо, SpaceX 23 червня запустить на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink. Спочатку запуск планувався на 22 червня, однак пізніше його перенесли на один день.

До речі, космічне агентство NASA перенесло запуск свого марсохода. Запуску марсохода Perseverance був перенесений через несправність з краном.

Читайте також:Компанія Ілона Маска стала найдорожчим автовиробником світу